La BACALAUREAT s-a copiat cu iPhone-ul: Un elev din trei a scris pe Facebook si Twitter!

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Iunie 2012, 19:58
Data actualizarii: Joi 12 Iulie 2012, 19:52

Elevii romani nu au mai reusit sa copieze la Bacalaureat. Camerele de luat vederi instalate in fiecare sala au fost inaminul numarul 1 al celor care voiau sa se inspire de la colegi.

In Italia, situatia a fost complet diferita. Liceenii italienii au sustinut luni cel mai important examen din viata lor. 29% din elevii care au votat sondajul realizat de studenti.it au recunoscut ca au putut copia nestingheriti in timpul examenului. 19% au copiat un singur subiect iar 9% s-au inspirat foarte putin. Din toti cei care au votat, doar 40% au scris ce au invatat.

Cele mai folosite metode de copiat au fost cu ajutorul Facebook si Twitter. “Exercitii de matemtica si fizica, traduceri in engleza, subiecte din economie, pentru toate liceenii au gasit solutia datorita unui grup solidar care s-a conectat on-line pentru a-i ajuta pe elevi”, scrie La Stampa.

“In ciuda masurilor de precautie adoptate de profesori, elevii recunosc faptul ca reusesc mereu sa comunice cu lumea de afara, indiferent de tipul de test sau de modalitatile in care subiectele le sunt prezentate. Cum este posibil acest lucru? Raspunsul se regaseste chiar in declaratia unui profesor: <<In timp ce catedrele noastre sunt pline cu modele de telefoane mobile foarte vechi, in buzunarele lor se afla, probabil, un iphone de ultima generatie>>”, spune Marta Ferrucci, responsabilul site-ului Studenti.it.

 

Intra pe www.stirileprotv.ro si afla rezultatele la contestatii Bac 2012

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!