Cine e romanca MEDALIATA la Rio care apare pe lista hackerilor rusi a sportivilor care au folosit substante interzise, alaturi de Simone Biles si Serena Williams

Roxana Cogianu hackeri Rio 2016 substante interzise WADA Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 15 Septembrie 2016, 09:29
Data actualizarii: Joi 15 Septembrie 2016, 12:23

Osmanlispor - Steaua va fi transmis IN DIRECT de ProTV, de la 22:00

Grupul de hackeri rusi cunoscut drept APT28 si Fancy Bears a publicat pe internet noi informatii confidentiale ale Agentiei Mondiale Antidoping (AMA-WADA) legate de sportivi care au participat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, iar printre acestia sa numara si canotoarea romana Roxana Cogianu.

Potrivit documentului, testele antidoping ale Roxanei Cogianu au relevat prezenta unei substante interzise, dexametazona, dar canotoarea avea autorizatie pentru folosirea acesteia.

Cogianu a facut parte din barca de 8+1 a tarii noastre (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Madalina Beres, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian si Daniela Druncea), care a cucerit medalia de bronz la Rio de Janeiro.

 

 

Datele publicate de hackeri in acest al doilea calup vizeaza sportivi din opt tari, SUA, Germania, Marea Britanie, Cehia, Danemarca, Polonia, Romania si Rusia. Printre sportivii nominalizati figureaza jucatoarele de tenis Bethanie Mattek-Sands (SUA) - medaliata cu aur la dublu mixt, Petra Kvitova (Cehia), ciclistul britanic Christopher Froome (Marea Britanie) - medaliat cu bronz la contratimp etc.

In prima sa actiune, grupul Fancy Bears, a publicat date confidentiale legate de jucatoarele americane de tenis Serena si Venus Williams, gimnasta americana Simone Biles si baschetbalista americana Elena Delle Donne.

 

 

"WADA e constienta ca acest atac criminal, care a expus cu nesabuinta datele personale a 29 de sportivi, va fi foarte deranjant pentru sportivii in cauza si va provoca neliniste pentru ceilalti sportivi care au participat la Jocurile Olimpice Rio 2016 Olympic Games", a declarat directorul general al organizatiei mondiale antidoping, Olivier Niggli, intr-un comunicat.

"Tuturor sportivilor afectati (le spunem), regretam aceste incercari criminale de ale pata reputatia si ii asiguram ca primim informatii si sfaturi de la cel mai inalt nivel la nivel de securitate IT", a precizat oficialul.

 

 

WADA considera ca hackerii au obtinut acces la programul sau de administrare a datelor (ADAMS) printr-un cont al Comitetului International Olimpic creat pentru Jocurile de la Rio.

Agentia Mondiala Antidoping crede ca aceste atacuri sunt o razbunare pentru investigatiile sale care au expus un sistem de dopaj institutionalizat in Rusia.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!