Pele a izbucnit in lacrimi pentru ca Rio va fi gazda JO 2016! Vezi reactia brazilienilor!

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 02 Octombrie 2009, 21:04
Data actualizarii: Vineri 02 Octombrie 2009, 21:14

Pele a izbucnit in lacrimi cand a aflat ca Rio de Janeiro  va fi gazda a Jocurilor Olimpice de vara din 2016, Brazilia devenind prima tara sud-americana din istorie care organizeaza aceasta competitie.

-Rio de Janeiro organizeaza Olimpiada din 2016!

Rio a fost preferat in locul Madridului, in cel de-al treilea tur de scrutin, cu un scor fara drept de apel: 66 de voturi fata de 32 pentru capitala Spaniei, relateaza AFP.

"Este incredibil, bulversant si spectaculos", a spus, intr-o explozie de bucurie, guvernatorul statului Rio, Sergio Cabral, in timp ce Pele izbucnea in lacrimi. "Sunt atat de fericit, atat de fericit, atat de fericit", a repetat el. "Sunt o persoana emotiva si nu ma abtin sa plang. Este un mare moment, nu numai pentru Brazilia, ci pentru America de Sud", a spus fotbalistul.

In primul tur, alegatorii CIO au creat surpriza eliminand favoritul, orasul Chicago, care a beneficiat in timpul prezentarii de la Copenhaga de sprijinul presedintelui american Barack Obama si al sotiei sale, Michelle. Ulterior, in al doilea tur, a fost eliminata capitala Japoniei, Tokyo.

Rio a fost sprijinit de presedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, care, atunci cand a sustinut candidatura orasului in fata membrilor CIO, a repetat principalul argument din dosarul carioca: dreptul Americii de Sud de a organiza primele sale Jocuri Olimpice. "Rio este pregatit. Dati-ne aceasta sansa", a cerut da Silva, invocand "noua frontiera" pe care aceste Jocuri istorice ar reprezenta-o pentru miscarea olimpica.
"A sosit vremea Braziliei", a spus Lula. "Brazilia face parte dintre cele zece mari economii mondiale si este singura dintre aceste tari care nu a organizat niciodata JO. Pentru celelalte candidate nu ar fi decat inca o editie. Pentru noi ar fi ocazia de a construi o noua Brazilie", a argumentat seful statului.

"Rio a prezentat un dosar foarte solid, bazat pe o viziune a Jocurilor care celebreaza atletii si sportul si care, in sens mai larg, da ocazia orasului, regiunii si tarii, de a-si pune in aplicare ambitiile sale pentru viitor", a declarat Jacques Rogge, presedintele CIO.
 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!