9 2017 18:42

OFICIAL | Steaua a depus la FRF plangerea impotriva Craiovei. Ce argumente aduc ros-albastrii

Citeste si - Primul antrenor care recunoaste ca ar vrea sa-l inlocuiasca pe Reghecampf la FCSB: "Normal ca as accepta! Poate doar la Dinamo ar fi mai greu"

Se simte (A)Roma calificarii: Lazio - Steaua, in direct la PRO TV, joi, ora 20:00!

Steaua anunta ca a facut o plangere oficiala catre Comisia de Etica a FRF, in cazul partidei CSU Craiova - Viitorul (0-1). Stelistii reclama nerespectarea prevederilor Statutului si Regulamentelor LPF si FRF de catre CSU Craiova.

Plangerea formulata de FCSB

Plangere disciplinara!

FC Steaua Bucuresti a depus marti, in atentia Comisiei de Disciplina si Etica a FRF, o plangere disciplinara pe care o puteti citi integral in continuare:

Data: 09.05.2017

Catre,
Comisia de Disciplina si Etica a Federatiei Romane de Fotbal

Ref: Nerespectarea prevederilor Statutului si Regulamenteleor LPF si FRF de catre echipa CSU Craiova

Subscrisa FOTBAL CLUB FCSB, prin prezenta formulam urmatoarea:

PLANGERE DISCIPLINARA

Prin care va aducem la cunostinta faptul ca in data de 07.05.2017, in cadrul meciului desfasurat intre CSU Craiova si Viitorul Constanta, etapa 9 a play-off-ul Campionatului Ligii I de fotbal, echipa de fotbal CSU Craiova nu a respectat prevederile Statutului si Regulamentelor LPF/ FRF in sensul incalcarii principiilor integritatii si sportivitatii competitiei, astfel:

In cadrul meciului disputat cu echipa Viitorul Constanta in cadrul etapei a 9 play-off, CSU Craiova a folosit jucatori tineri, neexperimentati, ca titulari, jucatori care nu au mai fost folositi in meciurile anterioare din acest sezon competitional, unii dintre ei nici macar din postura de rezerve. (Exemplu: Vlad - cel de-al treilea portar in lotul echipei si nefiind folosit niciodata titular; R. Petre- niciodata titular, Birzan- niciodata titular, A. Popescu – niciodata titular).

Aceste fapte au fost premeditate de catre reprezentantii clubului care, chiar anterior meciului in cauza, au iesit in media si au facut afirmatii cu privire la dezinteresul fata de competitie si castigatorul acesteia, asa cum reiese din inregistrarea declaratiilor in cauza atasate din articolul aparut in Pro Sport – pe care vi le anexam.

Aceste fapte constituie o incalcare a dispozitiilor art 6 alin 2 lit a din Statutul FRF care prevede:

In activitatea lor, FRF, LPF , membrii afiliati, jucatorii, oficialii si membrii comisiilor FRF sunt obligati:

a) sa respecte principiile loialitatii, integritatii si sportivitatii ca o expresie a spiritului de fair-play;

Faptele constituie si o incalcare a prevederilor din Regulamentul disciplinar al FRF indicate mai jos:

Articolul 3 – Principii de conduita 

Fotbalul romanesc are la baza principiile: legalitatii, integritatii, solidaritatii, loialitatii si fair-play-ului.

Articolul 4 – Persoane 

1 Urmatoarele persoane se afla sub incidenta acestui regulament: 

a) membrii afiliati la FRF si oficialii acestora, precum si oficialii LPF; 

2 Persoanele mentionate la alin. 1 sunt obligate, în orice moment, sa recunoasca principiile de baza ale fotbalului romanesc, statutele si regulamentele FIFA/UEFA/FRF, precum si ”Legile Jocului” emise de IFAB.

De asemenea, faptele lor constituie si o incalcare a Statutului FRF care are urmatoarele prevederi la Art 18 din Statut FRF lit a), c), h) si i):

Membrii afiliati la FRF au urmatoarele obligatii:

a) sa respecte statutul, regulamentele, directivele si deciziile FIFA, UEFA si FRF in orice moment si sa se asigure ca acestea sunt, de asemenea, respectate de membrii lor, precum si Legile Jocului elaborate de IFAB si Legile Jocului pentru Futsal si Fotbal pe plaja elaborate de FIFA, si sa se asigure ca acestea sunt, de asemenea, respectate de membrii lor, introducand o prevedere in acest sens in statutul propriu;

c) sa respecte principiile de fair-play si integritate a competitiilor sportive; 

h) sa se abtina de la orice actiune contrara intereselor FRF;

i) sa respecte toate celelalte obligatii ce reies din statutul si din regulamentele FIFA, UEFA si FRF;

Membrii afiliati ai FRF au obligatiile prevazute expres de Statut si indicate mai sus, precum si sanctiuni pentru nerespectarea acestora asa cum sunt prevazute la acelasi articol, alineatul 3, respectiv:

Incalcarea obligatiilor prevazute in cuprinsul alin (1) al prezentului articol se sanctioneaza astfel:

- avertisment, suspendarea sau excluderea membrilor afiliati pentru incalcarea obligatiilor prevazute la lit. a), b), c), d), e), h), i), k), l).

- penalitate in modalitatea prevazuta in Regulamentul Disciplinar pentru incalcarea obligatiilor prevazut la lit. f), g) si j). Competenta pentru sanctionarea neindeplinirii acestor obligatii apartine Comisiei de Disciplina si Etica a FRF, la sesizarea Directiei Licentiere.

Fapta descrisa mai sus este si o incalcare grava a obligatiei instituite de art. 19 din Statutul LPF, raportat la dispozitiile art. 14 si 15 din acelasi document:

Art. 19 - Membrii LPF sunt obligati sa respecte statutul si regulamentele LPF, hotararile Adunarii Generale si ale celorlalte organe de conducere, dispozitiile Presedintelui LPF si sa promoveze prin activitatea lor scopul si obiectivele LPF.

Art.14- LPF are ca scop organizarea, promovarea si dezvoltarea fotbalului profesionist la nivelul Campionatului National Liga I, potrivit cu statutul si regulamentele Federatiei Romane de Fotbal,în conditiile legii.

Art 15 - i) promoveaza spiritul de ordine, disciplina si fair-play în activitatea cluburilor de fotbal profesioniste participante la Campionatul National Liga I;

In conditiile in care scopul FRF este clar definit de catre Statutul FRF, iar obiectivele acestei institutii, printre altele, sunt si cele descrise mai jos:

Articolul 8 - Scop si obiective

Scopul FRF il constituie dezvoltarea constanta a practicarii jocului de fotbal si promovarea, coordonarea si controlul acestuia pe teritoriul Romaniei, in conformitate cu spiritul de fair-play, precum si cu valorile educationale, culturare si emotionale ale acestuia, inclusiv prin intermediul programelor pentru juniori si de dezvoltare. 

In acest sens, principalele obiective ale FRF sunt: 

i) - prevenirea si sanctionarea incalcarii statutului, regulamentelor, directivelor si deciziilor FRF, FIFA UEFA precum si a legilor jocului elaborate de IFAB:

j)- prevenirea si sanctionarea oricarei metode si/sau practivi neregulamentare in fotbal precum si protejarea activitatii forbalistice de orice abuzuri;

k)- sustinerea si incurajarea practicarii si dezvoltarii jocului de fotbla cu respectarea principiilor de integritate si fair- play;

Apreciem ca aveti obligatia ca in temeiul art. 107 pct 4 din RD sa analizati prezenta plangere si sa adoptati toate sanctiunile ce se impun, inclusiva masura excuderii din competitie pentru faptele aratate mai sus si care sunt prevazute la art. 31 in RD.

In dovedirea celor de mai sus intelegem sa depunem probele necesare la o data ulterioara.

Cu deosebit respect,
Fotbal Club FCSB

Presedinte,
ARGASEALA VALERIU46 comentarii
 • 10 2017
  incasul Cat de idiot trebuie sa fi sa ii dai dreptate tembelului asta de Becali, ma intreb lui iar conveni sai faca alt cineva din afara stafului echipa cu care sa joace....
 • 10 2017
  livanes un cioban in slujba diavolului...
 • 10 2017
  petre cristian Un frustrat oparit.Asta e patronul celei mai titrate echipe din Romania.Lui nu i pasa decat sa ia milioanele pt participarea in Champions League.Atat! Nu da el doi bani pe un fotbal frumos.Scuteste ne tembelule.Prea esti bagat in seama.....
 • 10 2017
  rtyuwergh Maaaamiiii, ma batura... :)) Nu e ilegal bre sa bage jucatori tineri si nici noi. Dupa rationamentul vostru, "daca nu a fost niciodata titular- nu trebuie sa joace", se ajunge la a nu mai debuta niciodata daca nu te nasti titular. Parca si vad o sala de nasteri pe National Arena, mai pe langa coltul terenului, unde se ingramadesc mamele sa nasca titulari, sa pice direct in teren....
 • 10 2017
  Gabi Singura salvare a fotbalului romanesc este promovarea tinerelor talente nu investirea a milioane de euro in straini! Acest sumbru personaj este o cangrena a fotbalului romanesc si nu face altceva decat sa fie penibil!!...
 • 10 2017
  Blat Cel mai tare ar fi sa joace Craiova cu copiii si sa bata wcsb-ul. Sa il vad pe Ducadam si Becali ce mai zic! Se platesc polite mai vechi nenea Gigi. Asta e. Ai pierdut pe mana ta. Nu faci tu echipa?...
 • 10 2017
  jijicafarafrica Nea Gigi pe vremea aia era gigolo! pe bani ! ADica tot el platea!...
 • 10 2017
  jijicafarafrica Nea Gigi pe vremea aia era gigolo! pe bani ! ADica tot el platea!...
 • 10 2017
  Padre Becali si integritatea! Exemple (valiza,oferte la jucatori inainte de meciuri,deac,nemec,etc)Trufia se plateste!...
 • 10 2017
  radu Echipa ciobanului se numeste FCSB, nu Steaua....
 • 10 2017
  Lume prosta Baaa cand steaua a ajutat pe viitorul sa nu retrogrdeze cum a fost ?? Cand le a lasat meciul , becaliada radea la fel si hagi erau numai pusi pe glume , atunci nimeni nu a mai pus reclamati la dna lpf frf , despre ce plw mea vb acuma ?!!! Un antrenor are dreptul sa bage orice jucator legitimat la club daca indeplineste toate conditile , nu poate becali sa faca echipa la csu sau mai stiu eu la ce echipa ......
 • 10 2017
  alexluci ACUM IN PLAY OFF cand CSU a batut cu 1-0 la Viitorul v-a adus din nou in lupta pt titlu si erati in culmea fericirii, iar acum v-ati pus speranța tot in CSU, ati vazut ca nu v-a iesit acum va pacientati cu totii....... DAaaaaaa ce sunt cei de la CSU pt fcsb echipa a doua ca nu va inteleg pe v(c)oi fcsbistilor. Vai de capul si de IQ-ul vostru putin aveti si nici pe ala nu stiti sa-folositi.Mergeti la librarie nu pe stadioane sa strigati aiurea!!!!...
vezi mai multe comentarii
Juncker, alături de Dăncilă la Bruxelles: ”Este al 5-lea premier pe care îl întâmpin”
BRAT