yakuza Shigeharu Shirai Virale

Semnificatia ascunsa a tatuajelor "bossului" YAKUZA prins dupa 14 ani de cautari. Ce reprezinta desenele sale

Shigeharu Shirai a fost cautat timp de 14 ani de autoritile japoneze, dupa ani in care a condus celebra si totodata temuta mafie Yakuza. El era dat in urmarire din 2003, de cand si-a ucis personal un rival.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 Ianuarie 2018, 17:47
Data actualizarii: Luni 15 Ianuarie 2018, 18:02

14 ani a fugit Shigeharu Shirai de autoritatile japoneze, el fiind prins din intamplare, dupa ce un thailandez i-a observat tatuajele si a apucat sa faca o fotografie.

In fotografie a putut fi observat si faptul ca barbatului ii lipseste degetul mic de la mana stanga, lucru care le-a atras atentia autoritatilor japoneze, politistii indetificandu-l pe fostul lider Yakuza.

Potrivit codului Yakuza, membri care gresesc fata de "clan" sunt nevoiti sa isi taie cate un deget. In tinerete, si Shigeharu Shirai a facut acest lucru.

Pe langa acest ritual, Yakuza este recunoscuta si modul specific in care membri ei se tatueaza. Desenele isi au radacinile in cultura japoneza.

Ritualul prin care oamenii din Yakuza se tatueaza se numeste Irezumi si este inradacinat intr-un obicei din perioada dinastiei Edo (1600-1868). Pe atunci, infractorii erau tatuati cu forta de autoritati, fiind astfel marcati pe viata si devenindu-le mult mai greu sa se reintegreze in societate.

Pe de alta parte, Yakuza a preluat acest obicei si i-a schimbat sensul. Membri Yakuza au inceput sa isi faca aceste tatuaje ca o marca a mandriei fata de apartenenta lor.

In zilele noastre, membri Yakuza se tatueaza de la glezne pana la incheieturi si gat, lasand un spatiu nedesenat pe piept.

Potrivit unor specialisti, Shigeharu Shirai are desenat un samurai pe spate, care reprezinta codul Bushido, ale carui valori sunt onoarea, curajul, loialitatea si actiunea fara echivoc.

Pe piept, Shirai are desenata si o floare de culoare galbena, care aduce cu un bujor, o crizantema ori un lotus.

In Irezumi, bujorul reprezinta bogatie, prosperitate si eleganta, precum si masculinitate. Pe de alta parte, floarea de lotus este asociata cu Budismul si spune povestea incercarilor de a atinge potentialul maxim. Pe de alta parte, crizantemele sunt un simbol al familiei imperiale si al longevitatii si bucuriei.

Ultimul tatuaj al lui Shirai este legat de apa si este desenat in partea lombara. Apa reprezinta in Irezumi schimbarea si adaptarea constanta la situatii.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!