GALERIE FOTO Competiția controlată de Yakuza în care toți luptătorii erau dopați

yakuza Alistair Overeem Pride Sporturi
Alexandru Ganci
Data publicarii: Duminica 04 Iunie 2023, 11:54
Data actualizarii: Duminica 04 Iunie 2023, 12:09

Luptătorii erau plătiși cash, iar sumele erau atât de mari încât fiecare luptător în parte venea cu câte 10-15 prieteni pentru a putea să scoata banii din Japonia.

Pride FC este legendară în lumea sporturilor de luptă pentru intrările grandioase, meciurile incredibile care au avut loc și pentru agresivitatea uriașă a luptătorilor.

Toate acest lucruri au în spate o poveste mult mai complicată. Inițial Pride a fost o promoție de prowrestling japonez, care se adresa unui public pașnic, pasionat de măști, personaje de manga și divertisment.

Succesul inițial a atras însă atenția unui grup de investitori, care făceau parte din Yakuza, mafia japoneză.

Yakuza controla în perioada respectivă toată piața de pariuri din Japonia și avea nevoie de o competiție care să-i ofere oportunitatea de a produce și a spăla bani.

Așa se face că micuța promoție de prowrestling a primit în plic o sumă de bani care nu putea fi refuzată și a dispărut din peisaj.

Yakuza a construit promotia dupa propriul gust, conform traditiei in care membrii diferitelor gupari lupta in numele oyabun-ului (seful de clan) intr-un turneu piramidal, iar restul membrilor organizatiei pariaza.

Doar ca de data asta Yakuza isi dorea ca evenimentul sa fie mai grandios, asa ca au inceput sa aduca luptatori din intreaga lume.

Cum luptatorii trebuiau sa arate ca niste persnaje de poveste, dupa gustul japonezilor, iar meciurile sa fie cat mai dure, regulamentul a fost lasat extrem de liber, iar luptatorii au fost incurajati sa foloseasca toate substantele interzise in sportul profesionist.

Enson Inoue, fost luptator Pride, a prezentat public contractul sau in care avea garantia ca nu va fi supus niciodata unui control antidoping.

Aceste contracte au avut ca efect aparitia unor giganti precum Alistair Overeem care in perioada Pride a primit prima data numele de Ubereem, Wanderlei Silva, sau Rampage Jackson. Meciurile erau partial aranjate, iar membrii yakuza pariau sume imense pe diferiti luptatori. In acest fel piata de pariuri era controlata de ei, iar banii proveniti din alte activitati erau spalati.

Luptatorii erau platiti cash, iar sumele erau atat de mari incat fiecare luptator in parte venea cu cate 10-15 prieteni pentru a putea sa scoata banii din Japonia.

In cele din urma, dupa ce a vandut arhiva tv si o serie de contracte ale luptatorilor UFC-ului Pride a disparut ca prin minune, dar minunea respectiva se numeste Justitia Japoneza, care a destructurat gruparile yakuza din spatele promotiei.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!