felix verdejo Box Keishla Rodrguez Virale

FOTO Boxerul care și-a ucis iubita însărcinată, găsit vinovat! Tatăl victimei: „Îi doresc să trăiască 200 de ani!”

Fostul pugilist olimpic Felix Verdejo a fost găsit vinovat de răpirea și uciderea prietenei sale însărcinate.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Sambata 29 Iulie 2023, 17:13
Data actualizarii: Sambata 29 Iulie 2023, 17:18

Keishla Rodriguez, în vârstă de 27 de ani, a fost drogată înainte de a fi aruncată într-un lagună, în timp ce era încă în viață, în San Juan, Puerto Rico, în aprilie 2021.

Tribunalul a stabilit că Verdejo, care a concurat pentru țara sa la Jocurile Olimpice din 2012, a încercat să o facă pe femeie să avorteze copilul nenăscut.

Juriul a pronunțat verdictul vineri, după un proces de 25 de săptămâni în care detalii macabre ale crimei au fost dezvăluite. Verdejo, în vârstă de 30 de ani, a fost găsit vinovat pentru răpirea care a dus la moartea victimei și pentru cauzarea morții unui copil nenăscut.

  • Verdejo își va afla pedeapsa pe 3 noiembrie.

Tatăl victimei emoționat a declarat: „În mintea mea m-am gândit la multe lucruri, dar nu în inima mea. M-am trezit în fiecare zi pentru a veni aici cu scopul de a o face să conteze.

Am spus întotdeauna că el va trăi restul vieții gândindu-se la ce a făcut fiicei mele, și asta este cea mai aspră condamnare pentru el.

Nu-i doresc moartea, îi doresc sănătate și să dureze cât mai mult... dacă vrea să trăiască 200 de ani, să trăiască, dar să-și amintească mereu ce a făcut fiicei mele”.

Mama îndurerată a adăugat: „S-a făcut dreptate pentru fiica mea și nepotul meu, li s-a făcut dreptate ambilor, pentru că sunt două vieți”.

Verdejo riscă pedeapsa cu moartea

Verdejo, care a pledat nevinovat la acuzații, va fi condamnat la 3 noiembrie și riscă pedeapsa cu moartea sau închisoarea pe viață.

Procurorii s-au bazat pe mărturia a peste 30 de persoane, inclusiv pe cea a martorului cheie și complicei boxerului, Cadíz. Acesta din urmă a pledat vinovat anul trecut după ce a ajuns la un acord și încă nu a fost condamnat.

Un judecător a aprobat cererea procurorilor federali și le-a refuzat ambilor acuzați eliberarea pe cauțiune.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!