Promo

(P) Șemineul pe lemne vs șemineul pe gaz - care este cea mai potrivită modalitate de încălzire?

În acest articol, profesioniștii sibieni de la PEFOC.ro, firmă autohtonă cu peste 20 de ani de experiență în industria termicelor alternative de calitate superioară, ne vor explica principalele caracteristici și avantaje ale șemineului pe lemne în comparație cu modelele de semineu pe gaz.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Decembrie 2020, 11:33
Data actualizarii: Miercuri 23 Decembrie 2020, 11:35

Chiar și acum, nu puține sunt situațiile în care, persoanele care întârzie procesul de luare a deciziei de cumpărare în ceea ce privește o sursă de încălzire potrivită, se regăsesc în ipostaza de a fi nevoite să aleagă la repezeală, o sursă de căldură pentru camera sau locuința lor.

Aici se încadrează și procesul de achiziție ale sobelor, șemineelor pe lemne sau pe gaz, pe care mulți dintre români le cumpără uitându-se la design, și mai puțin în funcție de caracteristicile tehnice și necesitățile pe care le au.

Astăzi vom discuta despre achiziția celor mai îndrăgite surse de încălzire din casele românilor, respectiv seminee pe lemne sau pe gaz. Astfel, îți vom spune câteva dintre caracteristicile fiecărui produs în parte și avantajele pe care ți le oferă, atât din punct de vedere al prețului, cât și prin prisma caracteristicilor tehnico-funcționale.

Șemineul pe lemne

Fie că mergem în vacanță la o pensiune la munte, fie că ne vizităm bunicii, cu siguranță ați văzut multe astfel de soluții speciale de încălzire și finisaje seminee, care mai de care mai spectaculoase, înfrumusețând și încălzind livingurile sau dormitoarele din casele a tot mai mulți români, atrași de magia și eficiența lor. Este de departe cea mai cunoscută și eficientă modalitate de încălzire a locuinței, dar oferă și o ambianță romantică, plăcută, perfectă pentru petrecerea timpului liber alături de familie. Printre avantajele oferite de șemineele pe lemne se numără:

- autonomie și căldură chiar și în timpul penelor de curent;

- modele diverse, inclusiv cu plită și cuptor;

- poate încălzi o suprafață mare (dacă sunt realizate din materiale de calitate);

- se pot monta aproape oriunde, datorită meșterilor autorizați Pefoc care au soluții pentru 

  orice tip de instalare, indiferent de gradul de dificultate al proiectului;

- reducerea facturilor la energie.

Șemineul pe gaz

Pentru persoanele care preferă să nu-și bată capul cu procurarea anuală și depozitarea lemnelor de foc, dar dețin racord la rețeaua de gaze naturale, șemineul pe gaz este solutia de incalzire perfectă. Varietatea largă de modele, culori, cu sau fără sistem de ventilație, le fac ideale și la bloc, unde spațiul este prea redus pentru o altă formă de încălzire.

Evident, un șemineu pe gaz este mult mai ușor de întreținut decât unul pe lemne, deci este o variantă ideală pentru persoanele care nu au suficient timp liber și își doresc căldură instantaneu. În ceea ce privește avantajele acestui tip de încălzire, acestea sunt:

- încălzirea rapidă a camerei sau a întregii locuințe; 

- gamă variată de modele cu ventilație (ce necesită coș de fum) sau fără ventilație;

- se pot monta atât la casă, cât și la bloc;

- sisteme de siguranță moderne – în cazul în care se întrerupe curentul sau gazul natural, 

  acesta se va opri automat;

- oferta de șeminee pe gaz Pefoc, cuprinde o gamă variată de dimensiuni în funcție de 

  necesitățile clienților, fără nevoia unei întrețineri speciale.

Așadar, nu mai sta nici tu pe gânduri și investește inteligent într-o sursă de căldură de care să te poți bucura în confortul casei sau cabanei tale de la munte, unde vei putea petrece clipe de neuitat alături de familie, prieteni sau persoana iubită. Pefoc îți stă la dispoziție cu o ofertă potrivită pentru toate gusturile, extrem de variată, de șeminee pe lemne, gaz sau peleți, sobe din fontă și oțel înnobilate cu șamotă pentru un finisaj elegant și eficient, alături de o sumedenie de alte soluții termice sau decorative, toate de calitate superioară. Pe lângă consultanța dedicată și servicii de montaj profesional, sibienii îți asigură transport gratuit în întreaga țară pentru orice model de șemineu sau sobă și garanție de până la 5 ani. Contactează-i pentru detalii și informații complete care să te ajute în alegerea celei mai potrivite soluții pentru tine și căminul tău!

Modifică setările cookies