(P) Cum găsești un credit avantajos pentru mașină

Promo
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 09 Noiembrie 2023, 14:54
Data actualizarii: Joi 09 Noiembrie 2023, 15:11

Dacă te gândești să-ți achiziționezi o nouă mașină, dar nu ai reușit să economisești prea mulți bani, poți lua în considerare un împrumut. 

În cadrul acestui articol, îți vom prezenta variantele de creditare pe care ți le pun la dispoziție băncile. Astfel, îți va fi mult mai simplu să identifici o soluție financiară potrivită pentru nevoile tale.

Avantajele unui împrumut de nevoi personale

Creditul de nevoi personale poate reprezenta o soluție practică pentru achiziționarea unei mașini. În funcție de bancă, poți obține până la 125 – 130.000 de lei sau chiar 150.000 de lei, pe o perioadă de până la maximum 5 ani.  

Unele instituții bancare acordă și împrumuturi în euro. Un astfel de credit poate fi rentabil dacă veniturile tale sunt obținute în acceași monedă, protejându-te astfel de riscul valutar. În plus, prețurile autoturismelor sunt exprimate, de cele mai multe ori, în euro. Drept urmare, dacă iei din start un credit în euro scapi și de grija operațiunilor de schimb valutar.

Iată care sunt principalele avantaje de care poți profita dacă accesezi un credit de nevoi personale pentru achiziționarea unui autoturism:

1. Băncile nu îți solicită niciun avans. 

2. Ai posibilitatea de a-ți cumpăra mașina dorită de oriunde: din țară, din străinătate, de la dealeri autorizați sau chiar de la persoane fizice. Astfel, dacă vreo cunoștință îți vine mașina, iar tu vrei să o cumperi, poți face acest lucru fără probleme, prin intermediul unui credit de nevoi personale. În plus, nu ești obligat să închei o poliță de asigurare facultativă. 

Ce trebuie să știi despre creditul auto de la bancă

O altă variantă pe care o ai la dispoziție pentru a-ți împlini visul constă în accesarea unui credit auto. Pe piața bancară există numeroase oferte de finanțare chiar și de până la 50.000 de euro, respectiv echivalentul în lei. Perioada de rambursare ajunge până la 5 ani.

Dacă îți surâde ideea accesării unui credit auto de la bancă, trebuie să știi că vei avea nevoie și de un avans de minim 5 – 15%, în funcție de valoarea împrumutată și de politica băncii. În plus, vei putea achiziționa autoturisme doar de la dealeri autorizați, nu și de la persoane fizice. 

Având în vedere că respectivul credit auto va fi garantat cu mașina pe care ți-o achiziționezi, banca îți va solicita să închei o asigurare Full CASCO.

Printre avantajele creditului auto se numără:

1. Existența unor dobânzi mai mici decât în cazul creditelor nevoi personale. 

2. Posibilitatea de a împrumuta sume mai mari decât în cazul unui împrumut de nevoi personale.

Compară eficient ofertele băncilor

În cazul în care nu dispui de banii pentru avans, poți alege să-ți cumperi mașina mult dorită prin intermediul unui credit de nevoi personale.  Primul pas pentru identificare unei soluții bune de creditare constă, în mod firesc, în analizarea unui cât mai multor împrumuturi. Însă, o simplă căutare pe internet este suficientă pentru a putea observa numărul mare de oferte de finanțare disponibile pe piața bancară. 

Dacă începi să te informezi pe cont propriu, va trebui să aloci foarte mult timp. Din fericire, ai o variantă mult mai simplă prin care poți identifica cel mai bun credit de nevoi personale potrivit pentru achiziționarea unei mașini. Platforma de comparare Sortter poate fi utilizată gratuit și te ajută cu toate informațiile esențiale despre o serie de împrumuturi existente pe piața bancară. Vei afla care sunt condițiile de acordare specifice, la cât se ridică dobânzile, valoarea DAE (Dobânda Anuală Efectivă) și comisioanele, fiind vorba despre factorii cheie în funcție de care poți compara eficient împrumuturile.

Accesând platforma Sortter, poți face și simulări gratuite cu ajutorul calculatorului de credit. Astfel, vei cunoaște de la bun început costul real al unui împrumut, dar și valoarea la care ajunge rata lunară. Toate aceste informații te vor ajuta să găsești un credit echitabil pentru achiziționarea unui autoturism.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!