Meci ISTORIC la exact 12 ani distanta! Hagi, Popescu si Lucescu o umileau pe Real Madrid pe 3 aprilie 2001! VIDEO Povestea unui meci de legenda:

True Story
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 Aprilie 2013, 07:45
Data actualizarii: Miercuri 03 Aprilie 2013, 07:45

Povestea meciului in care Galatasarayul lui Hagi, Popescu si Lucescu a reusit sa bata Realul galactic, cu Raul, Roberto Carlos si Figo in teren! La exact 12 ani distanta, Galata si Real se intalnesc iarasi in sferturile Champions League!

3 aprilie 2001. Era inceputul erei galactice pentru Real Madrid. Spaniolii abia il transferasera pe Figo de la rivala Barcelona. Dupa el urmau sa ajunga pe Bernabeu super jucatori ca Zidane, Beckham sau Ronaldo.

Este vremea de aur a lui Galata. O perioada in care a reusit sa isi treaca in cont 2 trofee europene, unul dintre ele chiar cu Real Madrid, cu un an inainte, in Supercupa Europei. Suntem in era Regelui Hagi, a lui Gica Popescu si a lui Mircea Lucescu. Este vremea cand turcii ne adulau si sarutau tricolorul de fiecare data cand Hagi ii incanta cu cate un sut, un dribling, un gol.

Sfertul de finala cu Real Madrid este unul dintre meciurile de referinta din istoria turcilor. Realul abia ce isi trecuse in cont a 8-a Cupa a Campionilor, si venea ca mare favorita la Istanbul. Cu un avans confortabil in campionat, madrilenii reusisera sa faca 2-0 pana la pauza si parea ca este un nou si normal pas spre semifinale.

Turcii au reusit insa poate cele mai bune 45 de minute din istoria clubului. Umit Davala a redus din handicap dupa doar 2 minute, din penalty, iar Hasan Sas, celebrul turc posesor de chelie si sut tare, a egalat la 2 in minutul 66, pentru ca Jardel, brazilianul care a jucat fotbal doar un sezon la Galatasaray, sa aduca victoria cu un gol superb in minutul 76.

A fost o noapte de pomina pentru Galatasaray. Reusisera sa invinga Realul galactic, un Real ce in vara urmatoarea avea sa plateasca o suma record de 72.000.000 de dolari pe Zidane. Din pacate pentru turci, Realul a intors scorul in retur, invingand cu 3-0 la Madrid. Insa spaniolii nu au avut viata lunga in Liga, fiind eliminati de Bayern Munchen in semifinale, dupa un 3-1 la general.

Vezi meciul dintre cele doua echipe:

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!