True Story

L-au filmat, le-a aratat TOTUL! Ziua in care ZEII au deschis usa muritorilor sa ii invete cu mingea! Povestea eroului care s-a retras dupa un gest stupid! VIDEO

Pentrul el, totul s-a terminat brusc intr-o zi de vara, intr-o finala de care nu mai vrea sa-si aduca aminte. Legenda Zizou ramane si dupa trecerea anilor.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 26 Aprilie 2013, 07:20
Data actualizarii: Vineri 26 Aprilie 2013, 13:27

Zidane este unul dintre cei mai buni jucatori pe care fotbalul i-a vazut vreodata. Asta inainte ca Messi sau Ronaldo sa se impuna ca vedete, inainte ca oamenii cu bani din Asia si tarile arabe sa adauge continuu cluburi la brelocul de la limuzina.

Zizou a facut parte din acea mega echipa galactica a Realului, dupa care fanii inca mai suspina, chiar daca Ronaldo le aduce bucurie astazi. Bine, nu chiar si astazi, de vreme ce Realul a pierdut cu 1-4 la Dortmund, dar asta e alta discutie...

Revenind la Zidane: omul avea ceva special. Nu trebuie sa mai vorbim aici despre ce putea si ce stia sa faca atunci cand avea mingea la picior. Tocmai de aceea, un filmulet superb m-a inspirat sa aleg subiectul de astazi: controlul.

Fostul galactic spune ca a controla mingea e totul:

"E totul, absolut totul daca vrei sa treci de advesarii din teren, ca sa-ti faci un avantaj. Conteaza mult ce faci pe teren, unde ai mingea, trebuie sa ai piciorul cat mai aproape, sa ai control total. Fie ca vorbim despre o preluare, despre o faza 'din prima', controlul e toata muzica", spune Zidane.

"Controlezi mingea si pasezi, asta e cel mai important in fotbal. Sunt faze in care asta e totul, cand vrei sa ai mingea, sa marchezi. Mi se pare ca e ca un dribling, dar nu e. E doar un avantaj tehnic", recunoaste Zidane.

Sunt celebre preluarile pe care le facea atunci cand mingea ii venea 'de sus', cum spun multi dintre jucatorii de astazi. Pentru cei care au vazut brazilieni jucand, adica pentru toti, tehnica lui Zidane amintea de meciurile fantastice pe care le faceau mijlocasii sud-americani. Si el putea cu usurinta sa joace intre ei.

"Nu pot sa spun ca sunt un specialist la preluarile pe piept, dar trebuie sa te duci cu mingea, niciodata nu ai idee cum cade mingea, cum iti vine si mai ales unde. E important sa poti prelua cu orice parte a corpului", spune francezul.

"Dugarry e unul dintre cei mai buni la asa ceva, poate mai bun ca mine. E un maestru. Ne intreceam la antrenamente cu asa ceva, eram buni de tot. Si Ronaldo e senzational", e sincer Zidane, dupa care si arata faza care l-a facut celebru pe fostul sau coleg din nationala Frantei.

Cifrele carierei lui Zidane:

- are 40 de ani si este unul dintre cei mai buni jucatori din istoria fotbalului
- este de origine algeriana si a jucat numai pentru nationala Frantei
- a jucat 5 ani la Juventus (1996-2001), apoi alti 5 in Realul Galactic (2001-2006)
- are 2 trofee la Bordeaux, 6 la Juve si 6 la Real Madrid
- a castigat CM 1998 si CE 2000 cu nationala Frantei, cele mai importante zile din istoria recenta a fotbalului francez
- are trei baieti, care joaca toti in academiile de copii si juniori ale lui Real Madrid
- s-a retras complet din fotbal, dupa ce l-a lovit cu capul in piept pe Materazzi, in finala CM 2006.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies