A batut un RECORD incredibil la 80 de ani si a intrat direct in cartile de istorie! Omul care a renuntat la baston pentru a urca pe acoperisul lumii:

Autor: Sport.ro
Joi 05 Septembrie 2013, 07:06

	A batut un RECORD incredibil la 80 de ani si a intrat direct in cartile de istorie! Omul care a renuntat la baston pentru a urca pe acoperisul lumii:

Despre legende care au fost si legende care ne fac weekendurile mai frumoase. Despre povestile bunicilor cu Nadia, Dobrin si Pele. Despre meciurile de saptamana asta, la care le cumparam noi bilete tatilor nostri. Despre fotbal si nu numai. AZI: Cel mai batran om care a urcat pe Everest

Il cheama Yuichiro Miura si a fost, pana la 80 de ani, un om despre care nu stia aproape nimeni, poate doar pasionatii de alpinism si de aventura, cei care viseaza ca intr-o buna zi sa ajunga si ei pe "acoperisul lumii", pe uriasul Everest.

Mai bine mai tarziu decat niciodata, spune insa o vorba veche. Asa s-a intamplat si in cazul octogenarului de origine japoneza, care a decis ca trebuie sa isi indeplineasca inca o data visul.

Nascut intr-o familie de rand din Japonia, in 1932, Miura nu s-a putut bucura prea mult de primii ani de viata, razboiul si mai apoi dezastrul in care a fost lasata tara sa obligandu-l sa invete de foarte tanar ce inseamna greutatile.

A avut, insa, o pasiune arzatoare, care l-a manat in viata si l-a facut sa treaca peste orice obstacol. A muncit, a muncit si a muncit, apoi s-a antrenat tot atat de mult pentru un singur vis, acela de a putea vedea candva cum arata lumea "de sus".

Si a reusit, la 38 de ani, dupa sute de nopti in care a privit cerul si si-a imaginat ca il va putea atinge, dar si dupa sute de ore de antrenament, sa faca un prim pas catre visul suprem. Pe 6 mai 1970 a devenit primul om care a schiat pe Everest, ce-i drept, nu din cel mai inalt punct al muntelui, dar totusi...

De altfel, acela a fost unul dintre momentele care numele Yuichiro Miura a rasunat in intreaga lume, atunci cand filmul "The Man Who Skied Down Everest" a fost premiat cu Oscar, pentru cel mai bun documentar.


Mai bine de 30 de ani mai tarziu, insa, in 2003, avea sa isi indeplineasca inca o dorinta, una la care a lucrat timp de 70 de ani - sa calce in punctul cel mai inalt al Muntilor Himalaya, in varful Pamantului, deasupra tuturor.

Asa a devenit, la acel moment, cel mai batran om din lume care a escaladat muntele "mortii", asa cum ii spun localnicii, datorita conditiilor vitrege.

Nu a vrut sa-si vada recordul batut.
La scurt timp dupa momentul magic trait de japonez, dupa ce a urcat la 8.8848 de metri, un nepalez in varsta de 76 de ani, Bahadur Sherchan, a reusit sa-i bata recordul.

Insa japonezul nu a putut sa-si vada numele sters din Cartea Recordurilor. A avut de asteptat ani grei, ani in care s-a temut ca batranetea si moartea ii pot rapi visul.

Dar nu s-a intamplat asa. La 80 de ani, pe 23 mai 2013, ora locala 09:00, Yuichiro Miura, "batranelul" japonez a devenit inca o data cel mai varstic cuceritor al Everestului. La varsta la care cei mai multi se deplaseaza cu ajutorul bastonului sau sunt imobilizati la pat, Yuichiro Miura tine sa transmita un mesaj rasunator: "Nu e niciodata prea tarziu  pentru a-ti indeplini visurile".

Pofta pentru aventura se gaseste in sangele japonezului, caci tatal sau, Keizo, a schiat pe Mont Blanc la varsta de 99 de ani.

De-a lungul timpului, peste 3.000 de persoane au cucerit Everestul, insa muntele continua sa faca victime chiar si printre cei mai buni alpinisti.


Roland Garros 2019 - Program, Rezultate, Sportivi Romani | Informatii complete

Toata Romania vede Romania! Norvegia - Romania, vineri, 7 iunie, 21:45, in direct la PRO TV! Malta - Romania, luni, 10 iunie, 21:45, in direct la PRO TV!

Referendum pentru justiție LIVE UPDATE. S-au deschis secțiile de vot în diaspora
BRAT