Romania, la egalitate cu Mali si SUA. Franta e cea mai importanta EXPORTATOARE de fotbalisti in primele cinci ligi europene:

Romania, la egalitate cu Mali si SUA. Franta e cea mai importanta EXPORTATOARE de fotbalisti in primele cinci ligi europene:

L'Equipe, cea mai importanta publicatie de sport din Franta, a intocmit un top al tarilor care si-au trimis in 2014 reprezentanti in primele cinci ligi ale Europei (Premier League, Primera Division, Bundesliga, Serie A si Ligue 1).

Franta a devenit in 2014 principalul exportator de fotbalisti in primele cinci ligi ale continentului, avand nu mai putin de 113 reprezentanti in Premier League, Primera, Bundesliga si Serie A. Este concluzia la care au ajuns jurnalistii cotidianului L'Equipe, cei care au facut o statistica a tuturor fotbalistilor din marile campionate.

Astfel, acestia au numarat 113 reprezentanti ai Frantei in cele 4 campionate mentionate, excluzand, bineinteles, Ligue 1, si cate 112 pentru Argentina si Brazilia.

Desi tara cu unul dintre cele mai puternice campionate ale Europei, dar si detinatoarea titlului mondial, Germania se afla doar pe locul 14, cu 20 de jucatori in celelalte patru competitii mentionate.

In schimb, in TOP 10 se pot remarca state ca Uruguay, Serbia si Elvetia, cele care au cate 26, 39 si 42 de reprezentanti in Premier League, Primera, Bundesliga, Serie A si Ligue 1.

Romania se afla pe locul 32 in clasamentul intocmit de L'Equipe, cu doar 9 fotbalisti in cele cinci campionate, si este la egalitate cu Mali sau Statele Unite. Spre deosebire de 2013, Romania a inregistrat o cadere importanta, Liga I avand in urma cu un an de aproape 3 ori mai multi reprezentanti.

Tara cu cea mai importanta ascensiune este Spania, care are acum 58 de jucatori in celelalte patru campionate puternice, cu 39 mai multi decat in 2009. Spanioliii sunt urmati de belgieni (41), olandezi (39), sarbi (39) si portughezi (38).

Daca Ligue 1 conduce in clasamentul fotbalistilor "exportati", la nivel de club Barcelona se poate lauda cu cea mai prolifica academie. 43 de fosti jucatori ai Barcelonei joaca in acest moment in primele cinci campionate, fata de 36 dati de United si 34 dati de Real Madrid.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Medicii avertizează că al treilea val al pandemiei de coronavirus a ajuns şi în România
BRAT

Modifică setările cookies