Transfer Market

E cel mai scump transfer din istoria fotbalului pentru un pusti! Lovitura de proportii data de Manchester United 

Sezonul dezastruos al lui Manchester United in ultimul an i-a convins pe conducatori ca trebuie sa aduca de urgenta jucatori.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 28 Iunie 2014, 10:27
Data actualizarii: Sambata 28 Iunie 2014, 10:28

Primul nume a insemnat si primul record batut de United. Luke Shaw a costat 31.5 milioane de lire si este cel mai scump transfer din istoria fotbalului pentru un pusti, scrie Daily Mail.

TOP 10 CELE MAI SCUMPI TRANSFERURI ALE UNOR PUSTI

In iunie 2006, Obi Miker era transferat de Chelsea pentru 16 milioane de lire. Nu a fost niciodata un star la Londra, dar a devenit un jucator important pentru Chelsea.

In luna mai a anului 2006, Kun Aguero era adus de Atletico Madrid pentru 16.5 milioane de euro de la Independiente si a reprezentat una dintre numeroasele afaceri de succes realizate de Atletico, fiind vandut la Manchester City pentru 38 de milioane de lire.

In august 2007, Milan il transfera pe Pato de la Internacional pentru 17 milioane de lire. Extrem de promitatori, pustiul care avea atunci 17 ani a inceput sa scada in forma si a ajuns astazi sa joace la Corinthians, care l-a transferat pentru 12 milioane de lire.

In august 2011, pustiul fenomen al Belgiei, Romelu Lukaku, era adus la Chelsea pentru 17 miliaone de lire. Pana in prezent, belgianul nu a reusit sa impresioneze in Premier League.

In iunie 2001, Antonio Cassano ajungea la AS Roma, de la Bari, contra sumei de 18 milioane de lire. Nu a fost niciodata contestat ca un talent urias al fotbalului, insa temperamentul sau nu l-a lasat niciodata sa isi atinga potentialul maxim.

In mai 2007, Manchester United il transfera pe Anderson, de 19 ani, de la Porto, pentru 18 milioane de euro. Jucatorul nu a reusit sa confirme si a ajuns pana la urma sa fie imprumutat la Fiorentina.

In iulie 2005, Sergio Ramos era luat de Real Madrid de la Sevilla pe 21 de milioane de euro. A fost unul dintre cele mai inspirate transferuri pentru Real. Pustiul care avea atunci 19 ani a ajuns astazi lider pe Bernabeu, dar si in nationala Spaniei.

In iulie 2013, PSG ii platea Romei 23.5 milioane de euro pentru pustiul de 19 ani, Marquinios. Jucatorul este astazi subiectul zvonurilor care il dau pe lista de mutari a Barcelonei.

In iulie 2001, Javier Saviola ajungea la Barcelona de la River Plate contra sumei de 24 de milioane de lire. Jucatorul nu a devenit un fenomen pe Camp Nou si a plecat in cele din urma.

In august 2004, Manchester United reusea sa dea lovitura cu transferul de 25.6 milioane de lire al lui Wayne Rooney de la Everton. Desi forma sa de moment nu este cea mai buna, Rooney ramane astazi cel mai important jucator al lui United, dar si al nationalei Angliei.

Modifică setările cookies