GALERIE FOTO „Așa arată realitatea!” Reacția Andreei Prisăcariu după ce Nick Kyrgios a povestit cum a încercat să se sinucidă 

Andreea Prisacariu Nick Kyrgios sanatate mintala Tenis WTA Romania Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 26 Februarie 2022, 17:44
Data actualizarii: Sambata 26 Februarie 2022, 17:42

Andreea Prisăcariu și Nick Kyrgios sunt printre tenismenii care au vorbit despre sănătate mintală și depresie în 2022. 

Andreea Prisăcariu (335 WTA) a reacționat cu rapiditate la mesajul copleșitor publicat de Nick Kyrgios, referitor la stările sale depresive și gândurile suicidale avute în urmă cu trei ani. 

În cea mai recentă apariție pe Instagram, tenismenul australian a dezvăluit că a fost la un pas să se sinucidă, în urmă cu trei ani și că poate astăzi să afirme că a trecut peste perioada neagră a vieții sale. 

Andreea Prisăcariu promovează sănătatea mintală, alături de australianul Nicholas Kyrgios

Sportiva legitimată la Clubul Sportiv Dinamo București îl admiră pe Kyrgios pentru postarea făcută, confirmând că realitatea arată astfel, și nu idealizată, după cum o portretizează multe celebrități pe social media. 

„Tocmai am văzut postarea lui Nick Kyrgios pe Instagram despre vremurile sale întunecate și gândurile sale suicidale. Așa arată realitatea. El fiind autentic pe rețelele de socializare e tipul de lucruri pe care avem nevoie să le vedem mai des. Respect, Rege! Ești în control,” i-a transmis Andreea Prisăcariu, în replică. 

În săptămâna a treia a lunii februarie, Andreea Prisăcariu a ajuns până în semifinalele turneului ITF W25 din Antalya, sfârșind învinsă de Yafan Wang (337 WTA), scor 7-6, 6-3. 

Ce a scris Nick Kyrgios pe Instagram despre depresie și suicid

„Ăsta am fost eu, acum 3 ani, la Australian Open. Cei mai mulți ar presupune că o duceam bine, din punct de vedere psihic sau că mă bucuram de viață... a fost una dintre cele mai întunecate perioade ale vieții mele.

Dacă te uiți atent, pe brațul meu drept poți să vezi că mi-am făcut rău. Aveam gânduri suicidale și mă zbăteam să mă scol din pat, darămite să joc în fața a milioane de oameni.

Eram singuratic, depresiv, pesimist, abuzam de alcool, droguri și îmi îndepărtam familia și prietenii. Simțeam că nu pot să vorbesc cu nimeni sau să am încredere în ei. 

Acesta a fost rezultatul nedeschiderii mele și refuzului meu de a mă sprijini pe cei dragi și de a mă împinge să fiu puțin mai optimist. 

Știu că viața de zi cu zi poate părea epuizantă, imposibilă uneori. Înțeleg că, dacă te deschizi, te poate face să te simți slab sau înfricoșat. Îți spun acum că e în regulă, nu ești singur/ă. 

Am trecut prin acele perioade în care părea că niciodată nu voi mai avea sentimente optimiste și energie de viață. Te rog, nu te simți de parcă ai fi singur/ă. 

Dacă simți că nu poți vorbi cu nimeni, sunt aici, căutați-mă. Sunt mândru să spun că mi-am revenit copmlet și am o perspectivă diferită asupra vieții.

Nu iau nimic de-a gata. Vreau să vă puteți atinge potențialul maxim și să zâmbiți. 

Viața aceasta e frumoasă,” a scris Nicholas Kyrgios. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!