Wim Fissette rupe tacerea dupa despartirea de Halep: "A fost influentata de anturajul sau!" Ce nu ii convenea Simonei

Wim Fissette rupe tacerea dupa despartirea de Halep: "A fost influentata de anturajul sau!" Ce nu ii convenea Simonei

Sportiva din Constanta a devenit eleva antrenorului belgian la finalul lunii ianuarie, cand ocupa locul 10 WTA.

Antrenorul belgian Wim Fissette s-a declarat întristat de încetarea colaborării cu Simona Halep, fiind de părere că decizia jucătoarei de a renunta la serviciile lui a fost influentată de persoanele din jurul ei, a anuntat Sport.be.

"Am avut un sezon bun, totul a fost la înăltime. Dar ea nu s-a simtit comfortabil în această situatie. Mai ales tinand cont de comunicare, i-a fost greu. Nu e niciodată simplu cu un antrenor străin. Eu nu am putut fi tot timpul la Bucuresti. Iar cand am fost, ea a trebuit să aibă grijă de mine, cu hoteluri si altele. Am avut un an extraordinar împreună si pentru mine nu era nicio problemă să continui să lucrez în aceleasi conditii, dar am simtit că ei îsi doreau o echipă romană completă. În final situatia a fost dificilă pentru ea. Avea nevoie de cineva acasă la ea. Ea a fost influentată de anturaj. Desi am avut o bună relatie cu echipa si cu familia ei", a spus Fissette.

 

"S-a schimbat dintr-o fata timida in vedeta mondiala"

Tenhnicianul spune că Halep s-a schimbat foarte mult în acest an, devenind dintr-o fată "timidă" o vedetă mondială. "Pe de o parte ea nu si-a imaginat niciodată asemenea rezultate, iar pe de altă parte a uitat repede acest lucru. Ea a trecut prin schimbări în acest an si ca om. La începutul sezonului era o fată timidă, dar la finalul anului era o vedetă mondială, care a jucat în finală la Roland Garros si la Turneul Campioanelor. Nu este usor să stăpanesti aceste situatii si să iei mereu deciziile cele mai bune", a spus el.

Fissette mai spune că Simona Halep dă o mare importantă tării ei si îsi doreste un antrenor roman. El este convins de faptul că ar fi putut-o face pe jucătoarea aflată acum pe locul 3 WTA să progreseze în continuare. "Ea este în legătură cu persoane imprtante din Romania (n.r. - Ion tiriac) si va opta pentru un antrenor roman. Ea dă o foarte mare importantă tării ei natale. Viitorul va stabili dacă au luat decizia sportivă cea mai bună. Cred că este păcat că s-a terminat. Chiar dacă a fost un an dificil si obositor pentru ea, tot timpul să mergi si să pleci din Romania nu este usor. Am stiut că un astfel de proiect poate să nu fie de durată, dar sunt mandru de munca pe care am depus-o. Cred că as fi putut să o fac o si mai bună jucătoare", a adăugat Fissette.

 

Halep isi doreste un antrenor roman

În cariera lui, Wim Fissette le-a mai pregătit pe jucătoarele Kim Clijsters si Sabine Lisicki.

Halep a spus că îsi doreste un antrenor roman, cu o mentalitate asemănătoare, care să o sustină si cand e greu si cand e bine si care să fie foarte bun pedagog.

La Turneul Campioanelor, ultima competitie la care a participat, Simona Halep l-a avut alături de ea si pe Daniel Dobre, fost campion national si fost antrenor al Alexandrei Dulgheru. Însă sportiva din Constanta nu l-a nominalizat încă oficial pe Dobre ca noul ei tehnician.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Elena Udrea - 8 ani de închisoare, Ioana Băsescu - 5 ani, în dosarul finanțării ilegale a prezidențialelor din 2009
BRAT

Modifică setările cookies