Veste uriașă pentru Simona Halep! Organizatorii Wimbledon au făcut anunțul

Simona Halep Wimbledon Tenis Simona Halep / Foto - Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 13 Iunie 2024, 22:51
Data actualizarii: Joi 13 Iunie 2024, 22:51

Simona Halep are șanse mari să primească un wildcard la Wimbledon, unde a ieșit campioană în 2019, după ce a învins-o în finală pe Serena Williams, cu scorul de 6-2, 6-2.

Veste bună pentru Simona Halep din partea organizatorilor Wimbledon

Întrebată dacă Simona Halep poate primi un wildcard la turneul de la Wimbledon, Sally Bolton, directorul executiv al All England Club a explicat că o decizie în acest sens va fi luată de comisia care se ocupă de acordarea invitațiilor.

Evident, este o întrebare ipotetică. Comisia pentru acordarea wildcard-urilor se va întâlni și va lua aceste decizii, deocamdată nu s-a întrunit. Vor face anunțul în privința wildcard-urilor la data de 19 iunie, așa că nu mi-aș dori să fac declarații care ar putea influența decizia comisiei”, a spus Sally Bolton, conform tennisuptodate.com.

De altfel, Deborah Jevans, președintele turneului de la Wimbledon, a transmis că decizia comisiei nu va fi influențată de suspendarea primită de Simona Halep din partea ITIA.

”Odată ce o jucătoare a ispășit orice suspendare pentru dopaj, este liberă să joace, iar comitetul care se ocupă de acordarea wildcard-urilor va ține cont de performanțele acesteia. După cum a spus Sally, comitetul se va întâlni și va lua o decizie în acest sens”, a spus și Deborah Jevans, președintele All England Club.

După ce a revenit după suspendarea primită din partea ITIA pentru dopaj, pedeapsă de care a reușit să scape la TAS,  Simona Halep a evoluat destul de puțin.

Dubla campioană de Grand Slam a participat la turneul de la Miami, unde a pierdut în primul tur în fața Paulei Badosa. Ulterior, Halep a participat la Trophee Clarins , unde a câștigat primul set în fața lui McCartney Kessler, însă a fost nevoită să se retragă în setul doi din cauza unei accidentări.

În ceea ce privește competițiile mai bine cotate, Halep s-a lovit de refuzul organizatorilor de a-i acorda wildcard. Acest lucru s-a întâmplat la Stuttgart, Roma și la Roland Garros.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!