GALERIE FOTO Vești bune din direcția Wimbledon! Detaliul care o face pe Simona Halep favorită să primească un wildcard

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 11 Iunie 2024, 16:30
Data actualizarii: Marti 11 Iunie 2024, 16:35

Simonei Halep i-au crescut șansele de a primi wildcard în ediția 2024 a turneului de la Wimbledon (1 - 14 iulie). 

Organizatorii turneului de la Wimbledon nu au anunțat deocamdată numele jucătorilor care vor primi invitații pe tablourile principale de simplu ale ediției 2024. 

Cea mai prestigioasă competiție din istoria tenisului are afișate public criteriile pe baza cărora obișnuiește să acorde wildcardurile mult râvnite, iar acestea conduc către creșterea probabilității ca Simona Halep să primească o invitație în acest an.

Campioană la Wimbledon și dublă semifinalistă, Simona Halep ar putea avea prioritate în ochii organizatorilor

Sportiva din țara noastră este ajutată de faptul că a performat la nivel înalt la Wimbledon, întrecere pe care a câștigat-o în 2019, în urma unei finale cu Serena Williams

Mai mult decât atât, în 2014 și în 2022, Halep a ajuns până în faza semifinalelor turneului de la Wimbledon, fază competițională în care a fost învinsă de Eugenie Bouchard, respectiv Elena Rybakina

Pe site-ul oficial al turneului de la Wimbledon se arată scrise următoarele detalii luate în considerare de organizatori înainte de a decide numele participanților norocoși: 

  • „wildcardurile sunt acordate jucătorilor care nu beneficiază de un clasament suficient de bun pentru a se califica automat la turneu, dar cine ajunge acceptat rămâne la discreția comitetului.”
  • „invitațiile sunt, de obicei, oferite în baza performanțelor anterioare la Wimbledon sau pentru a crește nivelul de interes britanic asupra competiției.”

Emma Răducanu încurcă șansele de participare ale Simonei Halep la Wimbledon

Campioană de Grand Slam, Emma Răducanu necesită un wildcard pentru a juca la Wimbledon, fiind clasată abia pe locul 209 în ierarhia WTA. 

Conform criteriilor enumerate mai sus, Răducanu va fi prioritizată în fața Simonei Halep. 

Artemon Apostu-Efremov, despre wildcardurile acordate la turneele de mare șlem

Depistată pozitiv la Roxadustat după ce a pierdut în primul tur al Openului American 2022, Simona Halep a absentat din lumea tenisului timp de un an și jumătate, dar nici revenirea sa în circuit nu i-a oferit prea multe motive de bucurie.

Dincolo de un meci reușit pe jumătate contra Paulei Badosa, la Miami, Halep s-a ciocnit de refuzul organizatorilor de a-i acorda wildcard. Acest lucru s-a întâmplat la Stuttgart, Roma și, mai recent, la Paris, unde fostei campioane din 2018 i s-a refuzat accesul la o invitație pe tabloul principal.

În exclusivitate pentru Sport.ro, fostul antrenor al Simonei Halep - Artemon Apostu-Efremov - a prezis cu argumente clare că acest scenariu avea să fie foarte probabil, din moment ce între Australian Open, Roland Garros și US Open există înțelegeri reciproce de acordare de wildcarduri pe tablourile principale ale turneelor majore pe care le găzduiesc. 

Despre invitațiile oferite în turneele de mare șlem, fostul antrenor al Simonei Halep, Artemon Apostu-Efremov a vorbit cu claritate în emisiunea Poveștile Sport.ro, în care a explicat cum se împart acestea. 

În contextul în care daneza Caroline Wozniacki a susținut la Miami că jucătorii acuzați de trișare ori dopaj nu ar mai trebui să primească invitații la turnee, Artemon Apostu-Efremov a declarat următoarele, în exclusivitate pentru Sport.ro:

„Fiecare are dreptul la părerea lui. Invitațiile se dau de către organizatori. Dacă ea așa consideră, e dreptul ei. Nu înseamnă că asta va influența vreun pic decizia organizatorilor.

Sunt turnee care vor dori să îi ofere Simonei wildcard, iar altele nu vor dori sau nu vor putea. De exemplu, la Grand Slam, ele sunt decise mult mai devreme, au niște obligații, niște schimburi de făcut cu Australia, cu SUA - cum e cazul turneului de la Roland Garros.

Doar Wimbledonul are o politică autonomă; celelalte cooperează. Fiecare are dreptul la părerea lui. Nu trebuie să o judecăm, putem să o acceptăm,” a afirmat Artemon Apostu-Efremov, în dialogul purtat cu jurnalistul Andru Nenciu. 

Artemon Apostu-Efremov colaborează în prezent cu Anca Todoni și i-a fost antrenor Simonei Halep în 2020, când românca a ieșit câștigătoarea turneului WTA 1000 de la Roma. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!