"Simona parea sa faca un SOC TERMIC!" Semnalul de alarma tras de unul dintre medicii de la Spitalul Universitar din Bucuresti

Simona Halep finala australian open simona halep caroline wozniacki simona halep caroline wozniacki simona halep probleme medicale Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 28 Ianuarie 2018, 21:19
Data actualizarii: Duminica 28 Ianuarie 2018, 21:33

Simona Halep a acuzat probleme medicale in timpul finalei de la Australian Open cu Caroline Wozniacki.

Simona Halep a cerut chiar interventia echipei medicale in setul al doilea, motiv pentru unii fani sa o acuze ca a facut acest gest intentionat pentru a-si scoate adversara din ritm.

Elena Copaciu, medic primar la Spitalul Universitar din Bucuresti, trage un semnal de alarma dupa finala de la Australian Open. Doamna Copaciu ii critica pe organizatorii australieni pentru conditiile in care i-au obligat pe sportivi sa joace si spune ca Simona Halep a fost in pragul unui soc termic.

"S-a intors o noua pagina in istoria tenisului feminin odata cu Australian Open. Dincolo de performantele sportivilor, ca medic, ma intreb:

- sportul are de castigat daca sportivii depun maximum de efort in conditii de mediu care, in mod normal, impun restrictii angajatorilor pentru munca in aer liber? Temperaturi ridicate, umiditate, indice de confort termic ...inconfortabil si pentru cei din tribune, nemai vorbind de cei din teren care depun efort maximal!

- pe ce criterii se decide sa se traga copertina si pe teren, nu doar peste tribune? La ce temperatura si pe ce criterii se decide sa se traga copertina pe teren la competitia pentru titlul la masculin, dar nu si la cea pt titlul feminin?

- cand jucatoarea care a solicitat medicul in teren este spitalizata pentru o perfuzie de rehidratare si reechilibrare electrolitica, a fost suficient oare sa i se ia tensiunea in teren? Dupa toate datele de observatie clinica: transpiratii generalizate, facies, eritem, crampe musculare- Simona parea sa faca un soc termic. Fiind jucatoarea care a petrecut cele mai multe minute in teren sub soarele de verii australiene poate ca organizatorii si WTA ar trebui sa revada criteriile de prezervare a sanatatii si performantei sportive in conditii meteo extreme. Daca sportivii dau tot ce pot pe teren, organizatorii sunt obligati sa aiba in vedere criterii general valabile din Codul Muncii!

P.s.- aceste observatii nu diminueaza aprecierile pentru performanta Carolinei Wozniaki. Sunt legate strict de conditiile in care au jucat unii competitori; si in concursul masculin Federer a cerut sa joace numai in programul de seara iar finala a fost indoor; doar ca la al 20 lea titlu de GS Federer stie exact ce poate cere organizatorilor. Si nu poate fi refuzat. Fetele pot juca insa in conditii pe care campionul AO la masculin nu le accepta?", a scris Elena Copaciu, medic primar la Spitalul Universitar din Bucuresti, pe contul sau personal de Facebook.

Simona Halep a fost chiar spitalizata in noaptea de sambata spre duminica. Halep a fost deshidratata si a avut nevoie de perfuzii pentru a-si reveni.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!