Tenis

SIMONA HALEP, WIMBLEDON 2018 | Doar Wozniacki o mai poate depasi pe Simona in clasamentul WTA! De ce rezultat are nevoie

Simona Halep se bate la Wimbledon 2018 pentru un nou Grand Slam, dar si pentru locul 1 in clasamentul WTA. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 Iulie 2018, 14:59
Data actualizarii: Miercuri 04 Iulie 2018, 15:01

Simona Halep a inceput cu dreptul la Londra si s-a impus in meciul contra niponei Kurumi Nara din turul inaugural de la Wimbledon 2018. Pe langa un rezultat bun aici, Simona Halep urmareste sa-si pastreze locul de lider mondial.

Doar Caroline Wozniacki si Sloane Stephens o puteau detrona pe Simona Halep, insa in aceasta cursa a mai ramas doar daneza intrucat finalista de la Roland Garros 2018 a fost eliminata in primul tur la Londra de catre Donna Vekic, locul 55 WTA.

Stephens, campioana de la US Open, avea sansa sa devina numarul 1 WTA daca ar fi obtinut titlul la Londra, dar avea nevoie ca Simona sa piarda in turul inaugural, iar Wozniacki sa fie eliminata inainte de finala.

Daneza, campioana la Australian Open, este nevoita sa ajunga in finala la All England Club pentru a putea deveni noul lider mondial, dar daca Simona ajunge in semifinale, Wozniacki va trebui sa ia titlul. Daneza a fost lider mondial in WTA timp de patru saptamani, dupa victoria de la Melbourne.

Garbine Muguruza, locul 3 WTA, nu va putea urca pe locul 1 nici macar daca se impune la Londra, acolo unde este campioana en-titre.

Simona Halep, proaspat incoronata la Roland Garros, va ajunge in timpul turneului gazduit la All England Club la 36 de saptamani in fruntea ierarhiei mondiale, din care 20 consecutive, incepand din 26 februarie.

CITESTE SI

Modifică setările cookies