VIDEO EXCLUSIV Simona Halep, declarație în stil Hagi: „O să fiu criticată, dar sunt sinceră și zic că nu văd o altă româncă în top!”

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 06 Iunie 2024, 23:33
Data actualizarii: Vineri 07 Iunie 2024, 11:04

În exclusivitate pentru PRO TV și Sport.ro, Simona Halep a declarat că nu se așteaptă să își vadă performanțele replicată de o româncă prea curând. 

În data de 3 iunie 1998, Gheorghe Hagi se angaja, în cadrul unei conferințe de presă, în celebrul conflict cu presa, întreținut cu câteva zile înainte de plecarea la Campionatul Mondial din Franța.

„Regele” Hagi le cerea jurnaliștilor mai mult respect și afirma că jucătorii din acel lot al echipei naționale merită să li se facă statui, având în vedere discrepanța raportului dintre performanțele atinse și resursele care le-au fost puse la dispoziție.

Simona Halep nu vede vreo jucătoare din România capabilă să îi calce pe urme, în vârful ierarhiei WTA

În plus, Hagi a cerut ca presa să respecte mai mult intimitatea coechipierului Bogdan Stelea, care traversa un moment dificil în viața personală. Gesturile nepotrivite ale portarului trebuiau, potrivit lui Hagi, înțelese cu mai multă empatie, în contextul dat.  

26 de ani mai târziu, Simona Halep a declarat, în exclusivitate pentru PRO TV și Sport.ro că nu se așteaptă să vadă prea curând o jucătoare din România care să îi calce pe urme, în vârful ierarhiei WTA. Mai exact, Halep s-a referit la probabilitatea ca o altă româncă să o ia ca model și să devină la rândul ei campioană în turneele de mare șlem. 

„O să fiu criticată, poate, dar nu văd. Sunt sinceră și zic că nu văd.”

„O să fiu criticată, poate, dar nu văd. Sunt sinceră și zic că nu văd,” a răspuns Halep, transmițându-și scepticismul cu privire la șansele ca parcursul său istoric în lumea tenisului să fie imediat replicat de o altă jucătoare de tenis din țara noastră. 

În prezent, Sorana Cîrstea este românca situată cel mai sus în clasamentul WTA, jucătoarea din Târgoviște ocupând locul 30 WTA. 

Performanțele Simonei Halep în tenisul mondial

În 2019, Simona Halep a ajuns cu echipa României de tenis feminin până în semifinalele Cupei Federațiilor, unde a pierdut, alături de Monica Niculescu, meciul decisiv al confruntării cu Franța, încheiat 2-3 la meciuri. 

Pe plan individual, Simona Halep a strălucit mai puternic, reușind 64 de săptămâni petrecute ca număr 1 WTA, două titluri de mare șlem, cucerite la Roland Garros și Wimbledon, dar și performanța de a fi rezistat peste opt ani în top 10 WTA. 

Halep are în palmares 24 de trofee câștigate, printre care se numără turnee de o mie de puncte, precum Madrid, Roma, Indian Wells, Doha sau Dubai. 


Simona Halep se antrenează în aceste zile alături de Andrei Pavel.

Halep și Pavel se vor duela cu Steffi Graf și Andre Agassi la Sports Festival, într-un eveniments transmis de Pro Arena și VOYO sâmbătă, 15 iunie, de la ora 18:00. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!