Cocaina Richard Gasquet suspendare Tenis

Scandalul cocaina in tenis: Gasquet a fost suspendat dupa ce a fost depistat pozitiv cu cocaina!

Tenismanul francez Richard Gasquet a fost suspendat, luni, cu titlul provizoriu, de Federatia Internationala de Tenis, dupa ce a fost depistat pozitiv cu cocaina la turneul de la Miami, din luna martie.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 11 Mai 2009, 17:20
Data actualizarii: Luni 11 Mai 2009, 17:21

"Este suspendat cu titlul provizoriu incepand de astazi (n.r. -luni)", a declarat directorul comisiei antidoping a Federatiei Internationale de Tenis.

Aceasta sanctiune intra in vigoare imediat, fiind valabila pana la audierile sportivului in fata comisiei antidoping, la o data ce va fi stabilita ulterior. Jucatorul in varsta de 22 de ani risca o pedeaspsa de pana la doi ani de suspendare.

Tenismanul Richard Gasquet a confirmat, duminica, intr-un comunicat, ca a fost depistat pozitiv cu cocaina, informatie aparuta initial in presa franceza, si a precizat ca rezultatul primei analize a fost confirmat de contraexpertiza: "Analiza esantionului B al controlului de la sfarsitul lunii martie, din timpul turneului de la Miami, la care nu am participat, a confirmat rezultatul pozitiv al esantionului A prelevat in aceeasi zi".

Gasquet a mentionat, insa, ca a cerut ca un laborator independent sa faca o analiza toxicologica a parului sau, in urma careia nu s-a descoperit nicio urma de cocaina. "Vreau sa-mi demonstrez nevinovatia si voi explica acest lucru la momentul oportun", a punctat jucatorul francez.

Richard Gasquet ocupa in prezent locul 23 in clasamentul ATP.

Modifică setările cookies