Ilie Nastase Tenis

Reactia lui Ilie Nastase dupa ce a fost suspendat pana in 2021: "Sunt nevoit sa imi caut mai departe dreptatea in fata unor foruri independente"

Ilie Nastase a postat un comunicat oficial dupa ce a fost suspendat pana pe 31 decembrie 2020.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 22 Iulie 2017, 12:01
Data actualizarii: Sambata 22 Iulie 2017, 12:08

Capitanul nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei, Ilie Nastase, a anuntat intr-un comunicat de presa postat pe pagina de Facebook, ca isi va cauta dreptatea in fata unor foruri independente si impartiale, dupa ce a fost suspendat pana la 31 decembrie 2020 si amendat cu 10.000 de dolari de Federatia Internationala de Tenis.

"Am primit decizia data asupra cazului meu de completul intern de solutionare al Federatiei Internationale de Tenis cu dezamagire, dar nu cu surprindere. Completul care a emis decizia a dovedit insistenta acestei Federatii de a trata cazul meu intr-o maniera cu totul speciala si lipsita de impartialitate, la fel cum intreaga echipa a Romaniei a fost tratata in timpul barajului Fed Cup de la Constanta.

Din nefericire pentru mine, decizia se indeparteaza cu mult de standardele aplicate in toate precedentele existente, in care Federatia Internationala a aplicat sanctiuni mult mai mici pentru incalcari mult mai grave (cazuri de dopaj, cazuri in care jucatori au amenintat cu moartea sau chiar au agresat fizic arbitrii). Din lecturarea deciziei, trag concluzia ca a fost imposibil pentru completul din cadrul Federatiei Internationale sa trateze acest caz intr-un mod nepartinitor, ceea ce ar fi presupus exercitiul de a ignora interesele pe care Federatia Marii Britanii le are in legatura cu solutionarea acestuia.

Dupa ce barajul respectiv dintre echipele Romaniei si Marii Britanii a avut un supervizor din partea ITF de nationalitate britanica, acum investigatia initiata impotriva mea la plangerea Federatiei Britanice a fost solutionat la Londra, de catre un complet al carui reprezentant este si el de nationalitate britanica. in cadrul meciului dintre Sorana Cirstea si Johanna Konta, nu a contat ca jucatoarea britanica a savarsit peste 40 de incalcari ale regulamentului, ci au contat doar reactiile pe care le-am avut pentru ca mi-am pierdut cumpatul dupa ce arbitrii mi-au ignorat plangerile regulamentare fata de aceste aspecte.

Acum, la solutionarea investigatiei impotriva mea, au fost analizate doar reactiile mele, scoase din contextul in care ele au avut loc, fara sa fie luate in considerare nici aspectele care au provocat si amplificat modul in care am reactionat, nici intentia mea inteleasa gresit in legatura cu anumite afirmatii, dar nici incercarile mele repetate de a indrepta consecintele cauzate. De aceea, ma simt nevoit sa imi caut mai departe dreptatea in fata unor foruri independente si impartiale, care sa imi asigure un tratament just si echitabil", a scris Nastase pe Facebook.

Federatia Internationala de Tenis (ITF) a anuntat ca Ilie Nastase a fost suspendat pana la 31 decembrie 2020 si amendat cu 10.000 de dolari din cauza comportamentului pe care l-a avut la la intalnirea de Fed Cup Romania - Marea Britanie, din luna aprilie.

Lui Nastase ii este interzis sa aiba o calitate oficiala la competitiile ITFin perioada 23 aprilie 2017 - 31 decembrie 2020.

In plus, Ilie Nastase nu va avea acces si nu va primi acreditare la competitiile ITF pe echipe pana la 31 decembrie 2018. Nastase va putea avea insa acces la turneele de Grand Slam, deoarece acestea nu sunt sub jurisdictia ITF.

Ilie Nastase a fost gasit vinovat de incalcarea mai multor articole din regulamentul Fed Cup in luna aprilie. "Mai exact: Domnul Nastase a facut un comentariu extrem de inadecvat si care poate fi interpretat ca rasist cu privire la copilul nenascut al Serenei Williams. Domnul Nastase i-a facut avansuri de natura sexuala capitanului echipei Marii Britanii, Anne Keothavong. Domnul Nastase a facut comentarii abuzive si amenintatoare catre un membru acreditat al mass-media. Domnul Nastase a avut comentarii abuzive si amenintatoare catre oficialii meciului si membrii echipei Marii Britanii, a refuzat sa paraseasca terenul si a perturbat in mod deliberat echipa adversa", se arata pe site-ul ITF, in care se precizeaza ca Nastase a intrat fara permisiune in vestiarul echipei Marii Britanii.

Sursa: News.ro

Modifică setările cookies