Tenis

Pretul urias al unei performante istorice! Cat a costat-o pe Simona Halep sa ajunga incepand de astazi numarul 3 mondial

A invatat sa joace tenis in Constanta, a renuntat la papusi pentru racheta, iar astazi este numarul 3 mondial, in clasamentul WTA.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 09 Iunie 2014, 08:47
Data actualizarii: Luni 09 Iunie 2014, 08:49

Pretul performantei Simonei Halep se calculeaza in zeci de mii de ore de antrenament, dar si sute de mii de euro. Tenisul ramane si in prezent unul dintre cele mai scumpe sporturi din lume, unde echipamentul, extrem de costisitor, se uzeaza repede si trebuie schimbat anual.

2014 este anul in care Simona Halep a totalizat peste 3.5 milioane de euro din premiile turneelor castigate, insa acesti bani au venit abia dupa o investitie extrem de importanta pentru orice familie din Romania. Conform unui calcul realizat de Gazeta Sporturilor, 500.000 de euro ar fi investit familia Halep in pregatirea Simonei in toti acesti ani, expunandu-se astfel si la riscuri foarte mari, pentru ca nicio investitie nu poate garanta performanta.

Talentul numarul 3 mondial, sacrificiile facute in ultimii ani si munca fara oprire au transformat-o pe Simona Halep dintr-o jucatoare cu potential intr-un nume important al tenisului din 2014.

"Este un exemplu pentru toti cei care fac sport. Simona demonstreaza ca un produs 100% romanesc. S-a antrenat numai in Romania. Dar si aici, pentru a pregati un copil pentru tenisul de performanta este nevoie de multi bani. De un minim de 3000-5000 euro pe luna.", a explicat presedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac.

"A fost prima finala de Grand Slam. Eu o vad si castigatoare pentru ca are multa putere de munca si este foarte matura pentru varsta ei. Stie ca nu este usor. Ma bucur foarte mult ca i-a cucerit pe specialistii in tenis. Ea nu a renuntat la copilarie, ea a avut o copilarie foarte frumoasa, dar a ajuns aici datorita rezultatelor ei. Rezultatele au impins-o zi de zi. Eu simt multa recunostinta. Ii multumesc Domnului ca am fost alaturi de ea, eu si tatal ei, in momentele in care a trebuit sa ia hotarari decisive in formarea ei profesionala. Acum recunosc si ii multumesc sotului ca el a avut incredere in reusita ei", a declarat Stania Halep, mama Simonei.

Modifică setările cookies