Tiriac cere arenele BNR, dar nu e dispus sa plateasca 35 de milioane de euro! PETITIA semnata de Halep, Andrei Pavel sau Horia Tecau. VIDEO

Prima data cand cei 2 lideri mondiali ai Romaniei de-a lungul timpului apar impreuna va fi pentru a discuta despre situatia Arenelor BNR.

Situatia Arenelor BNR a creat o adevarata controversa, Guvernatorul BNR cerand 35 de milioane de euro pentru ca baza sa revina la Ministerul Tineretului si Sportului in contextul in care in 1991 a trecut in proprietatea bancii. Hotnews scrie ca Arenele BNR ar putea fi cumparate de catre Guvern pentru a fi date in administrare catre Primaria Capitalei.

"Si am constat ca Arenele BNR, pentru care in negura istoriei nu mai exista nicio hartie (...), am inteles ca au fost scoase la vanzare, ca au un pret de 30 de milioane, pentru care eu cand au auzit m-am suit pe pereti. Mi se pare o crima ce se intampla. Macar deschideti-le pentru copii. (...) Banca Nationala a Romaniei, credeti ca ne putem gandi ca e si Banca Nationala a romanilor? Putea BNR sa lase acolo sa intre un investitor, sa o dea federatiei sau copiii faceau zgomot acolo si deranjau niste zei. Avem prea multi zei" a declarat Premierul Tudose conform Hotnews.

Simona Halep, Ilie Nastase si Ion Tiriac au discutat despre acest subiect intr-o conferinta de presa.

 

Tiriac a contestat actele detinute de BNR si a prezentat o petitie semnata de echipele de FED Cup si Cupa Davis care va ajunge la Guvern, Ministerul Sportului si Ministerul Justitiei.

 

"Noi suntem cei care am fost generatia de ieri, dar nu am semnat petitia doar eu si Ilie Nastase. Toata echipa de Fed Cup si toata echipa de Cupa Davis am semnat. A semnat-o si domnul presedinte al Federatiei, in nume propriu. Petitia se va depune imediat ce vom termina, la Secretariatul General al Guvernului, la Ministerul Sportului si la Ministerul Finantelor. La Ministerul de Justitie ajungem mult mai tarziu, o sa va spun si de ce. Vrem sa initieze de indata demersurile necesare pentru ca statul român sa redobândeasca folosinta asupra acestora, in vederea administrarii conform scopului si reintroducerea in circuitul sportiv national si international. BNR are cel mult dreptul de administrare, pe care eu nu i-l acord, pentru ca a fost acordat fara drepturi de Ministerul Tineretului si Sportului, care in 1990 nu era proprietar", a declarat Ion Tiriac, intr-o conferinta de presa.

Tiriac e convins ca Guvernul Romaniei poate intra fara probleme, gratis, in posesia Arenelor BNR, in schimbul carora Banca Nationala a României a solicitat 35 de milioane de euro.

"Nimic din ce a fost inainte de comunism nu poate fi revendicat, nu mai prezinta relevanta si nu mai pot fi invocate in mod valabil. Daca Guvernul României va decide maine dimineata sa redobandeasca Arenele BNR, hotararea nu mai poate fi anulata. intregul patrimoniu detinut inainte de perioada comunista a fost preluat de stat prin acte nationale, care nu pot fi contestate de BNR. In 2015, au incercat sa inscrie niste acte dinainte de perioada comunista, dovada ca nu aveau nimic la aceasta inscriere din perioada comunista sau dupa. In anul 2001 a solicitat restituirea arenelor de tenis, in baza legii privind imobilele preluate de stat in perioada comunista, dar cererea le-a fost respinsa. Deci, toate incercarile sunt nule. BNR nu ar fi solicitat restituirea, daca era convinsa ca le are", a mai spus omul de afaceri.

Tiriac sustine ca nu BNR-ul a investit primii bani dupa Revolutie in Arenele din Cotroceni, ci chiar el.

"In 1990, eu personal am fost pe aceste arene, cand comisia ITF a venit sa vada daca se poate juca Cupa Davis in aprilie. Erau niste lastarisuri mari cât casa, niste sobolanei aproape cât pisicile, dar era un iz de ordine si disciplina. Am trimis comisia acasa si le-am spus sa vina in doua luni. in 6 saptamâni, trustul de constructii Carpati a facut aceasta baza bibelou. Cand au venit in martie sa verifice, credeau ca sunt pe alta planeta sau pe alta lume. Am platit eu, puteam sa imi permit. A costat 300 sau 400.000 de dolari. Nu BNR a inceput sa investeasca. Dumneaei (n.r. Simona Halep) a câstigat primul turneu acolo. Noi (n.r. Ion tiriac si Ilie Nastase) am jucat putin mai devreme, domnul Pavel a jucat putin mai tarziu. Noi cerem sa ne dea ce apartine tenisului. Sunt niste trebuiri utopice in socieatea de azi, pe care nu le intelege nimeni. Le multumesc organizatiilor care ne-au auzit, in sfarsit. Cum este Santiago Bernabeu in Spania si cum e Roland Garros la Paris, asta a fost leaganul tenisului românesc. Noi am crescut pe acest teren, apoi au venit ei si ele dupa aia sa joace tot acolo. Ce Dumnezeu face cu baza asta, când a inchis-o din prima zi in care a luat-o?", a mai spus Ion Tiriac.
 

 

Continuarea in galeria foto de mai jos:

Citeste si:Simona Halep
VIDEO PROTVPLUS.RO

Tulpina Delta va deveni dominantă și în România. Prognoza ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă
BRAT
Modifică setările cookies