Nadal va lipsi o luna!

Autor: Sport.ro
Vineri 29 Ianuarie 2010, 16:43
Nadal va lipsi o luna!

Nadal sufera de o "mica ruptura musculara" la genunchiul drept, leziune ce a provocat abandonul in sfertul de finala al Australian Open inpotriva lui Andy Murray, si nu va participa la niciun turneu cel putin o luna, a anuntat staff-ul jucatorului spaniol.

Dupa ce a facut un RMN la Barcelona si a fost supus unei ecografii, medicii i-au recomandat jucatorului iberic doua saptamani de repaus si recuperare, conform unui comunicat al purtatorului de cuvant al sportivului.

"In urma trecerii acestei perioade si in functie de rezultatelor obtinute, el isi va relua treptat activitatea sportiva. Timpul total de recuperare este estimat la patru saptamani", a punctat sursa citata.

Nadal nu va putea lua parte astfel la turneul de la Rotterdam, care va debuta la 8 februarie.

"Nu imi convine ca ratez participarea la turneul de la Rotterdam, mi-as fi dorit sa castig titlul, dupa ce am trecut atat de aproape anul trecut. Stiu ca accidentarea nu este de aceeasi tip ca cea de anul pecedent. Locul in clasamentul ATP nu este o problema care sa ma preocupe, in acest moment, ci important este sa-mi regasesc jocul bun", a declarat Nadal, citat in comunicat.

Eliminarea sa de la Australian Open si absenta de la turneul de la Rotterdam va duce la retrogradare sa in ierarhia mondiala de pe locul 2 pe 4 sau 5, in spatele jucatorilor Roger Federer, Novak Djokovici si Andy Murray, si eventual Juan Martin del Potro.

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 7 aprilie. Numărul deceselor din Franța a depășit 10.000
BRAT