Tenis

"N-am avut norocul sa joc impotriva lui!" Simona Halep a dezvaluit cine a influentat-o cel mai mult in copilarie

Simona Halep si-a amintit de copilarie si de momentele de inceput in tenis. Tatal ei a jucat un rol important, la fel ca si Andrei Pavel. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 19 Octombrie 2015, 12:04
Data actualizarii: Luni 19 Octombrie 2015, 12:07

Simona Halep isi dedica tot mai mult timp copiilor, pe care spera sa-i ajute sa calce pe urmele ei.

"Eu sper ca acesti copii sa aleaga tenisul pentru ca le place tenisul in primul rand, ca isi doresc sa faca ceva in viata si dupa aceea ca jucam noi tenis bine.

Suntem o inspiratie pentru ei asa cum si noi am avut cand am fost copii. Eu l-am avut ca idol pe Andrei Pavel, fiind tot din Constanta, si atunci cand il vedeam eram si mai emotionata ca ei, dar n-am avut sansa sa joc cu el atunci cand eram mica.

Acesti copii sper sa-si indeplineasca visul. in primul rand trebuie sa-si puna singuri un obiectiv in viata si daca vor sa joace tenis pentru ca este un sport greu... este un sport care cere foarte multe sacrificii, dar si care iti da inapoi de mii de ori mai mult", a declarat Simona Halep la Digi.


Tatal Simonei a avut o influenta mare asupra ei. El a dus-o la tenis si a sustinut-o tot timpul, mai spune numarul 2 mondial. "Tatal meu a venit intotdeauna cu mine la fiecare turneu... si mama atunci cand putea, dar mai aveam un frate acasa pe care trebuia sa-l aiba in grija. Tata intotdeauna ma certa cand aveam emotii pentru ca trebuia sa ma bucur de joc, sa joc doar de placere.

Ceea ce eu intelegeam, dar nu puteam sa fac acest lucru. Eram un copil si nu intelegeam ce inseamna emotiile. Aveam in stomac niste fluturasi pe care nu puteam sa-i controlez. A fost o perioada deosebita. Tatal meu m-a sprijinit enorm si a crezut enorm in mine.

Nu este o perioada usoara pentru ca iti doresti foarte mult sa castigi trofee si turnee, dar nu este cel mai important lucru la momentul respectiv. Este importanta pregatirea, formarea, ca atunci cand ajungi la seniori sa ai toata baza pentru a performa la un nivel foarte inalt", a mai declarat Halep. 

Modifică setările cookies