Justine Henin nu vrea să îl vadă pe Alexander Zverev (3 ATP) pe teren: „Trebuie pedepsit mult mai aspru”

justine henin Alexander Zverev Alexander Zverev violenta Tenis ATP Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 19 Aprilie 2022, 10:45
Data actualizarii: Marti 19 Aprilie 2022, 10:52

Justine Henin crede că Alexander Zverev nu ar trebui să primească acces în turneele ATP, după derapajele comportamentale de la Acapulco. 

Idolul copilăriei pentru Simona Halep, Justine Henin este de părere că abaterile comportamentale semnate de Alexander Zverev (24 de ani, 3 ATP) în turneul ATP 500 de la Acapulco sunt de sancționat urgent de către ATP.  

Într-un meci de dublu, tenismenul german a lovit de patru ori cu racheta în scaunul arbitrului, la a doua lovitură oficialul partidei ferindu-și picioarele pentru a nu fi vătămat de campionul olimpic de tenis. Reacția a survenit după un punct controversat în super-tiebreakul setului decisiv, câștigat de oponenți.

  • Alexander Zverev a jucat 9 meciuri în circuitul ATP, după întâmplarea nefericită de la Acapulco. 
  • Zverev a fost amendat cu $70,000 de ATP pentru abuz verbal și conduită nesportivă

Justine Henin: „Zverev nu ar trebui să fie azi pe teren.”

„Trebuie să fie luate măsuri urgent! Sperăm că se vor lua măsuri concrete pentru ca aceste ieșiri extreme să înceteze. Nu poți țipa la un arbitru. Chiar dacă nu există intenție, este o problemă să spargi o rachetă care să zboare apoi într-un copil de mingi. 

Poți să fii obosit... dar nu putem vedea din nou imaginile cu Alexander Zverev. Sunt comportamente de intimidare, de furie, pe care nu le putem vedea și pe care trebuie să le pedepsim mult mai aspru. Alexander Zverev nu ar trebui să fie azi pe teren,” a spus Justine Henin pentru Eurosport

Ce i-a făcut Alexander Zverev arbitrului de scaun, la Acapulco

Alexander Zverev a fost descalificat din turneul ATP 500 de la Acapulco, după ce l-a abuzat verbal pe arbitrul de scaun, dar a fost la un pas și să-l rănească fizic. 

„Uită-te la urmă! E linia ta, la naiba! Idiotul dracului!”, i-a spus Alexander Zverev arbitrului de scaun în timpul game-ului final al meciului. 

Deranjat de intervențiile arbitrului pe durata partidei, Alexander Zverev i-a reproșat acestuia modul în care a gestionat partida. „Ai distrus dracului tot meciul! Tot meciul l-ai distrus tu!”, i-a transmis Alexander Zverev arbitrului de scaun, grăbit să părăsească suprafața de joc, pentru a evita conflictul cu jucătorul german. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!