Gestul de violență comis la Acapulco îl costă scump pe Zverev, amendat cu peste $70,000: ATP ia in considerare suspendarea lui 

Alexander Zverev amenda ATP Acapulco Tenis ATP Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Februarie 2022, 10:20
Data actualizarii: Vineri 25 Februarie 2022, 10:34

Alexander Zverev a primit pedeapsa maximă financiară aplicabilă conform regulamentelor ATP, iar oficialii circuitului pot decide suspendarea sa.

Alexander Zverev (3 ATP) va suporta consecințele devierii comportamentale înregistrate la finalul partidei de dublu pierdute în turul întâi al întrecerii ATP de la Acapulco. Partenerul lui Marcelo Melo în competiția de dublu și-a pierdut cumpătul după încheierea meciului în care au sfârșit înfrânți de Lloyd Glasspool și Harri Heliovaara, scor 2-6, 6-4, 6-10.

Enervat de arbitrul de scaun în super-tiebreak-ul setului decisiv, pentru o minge căzută în teren, considerată de Zverev ca aterizată în afara suprafeței de joc, campionul olimpic en-titre a avut o reacție incalificabilă, imediat după încheierea meciului.

Alexander Zverev, amendat cu $40,000 și pierde alte $31,570 și punctele ATP câștigate la Acapulco

Tenismenul german a lovit de patru ori cu racheta în scaunul arbitrului, la a doua lovitură oficialul partidei ferindu-și picioarele pentru a nu fi vătămat de campionul olimpic de tenis. Reacția a survenit după un punct controversat în super-tiebreakul setului decisiv, câștigat de oponenți.

„Uită-te la urmă! E linia ta, la naiba! Idiotul dracului!”, i-a spus Alexander Zverev arbitrului de scaun în timpul game-ului final al meciului. „Ai distrus dracului tot meciul! Tot meciul l-ai distrus tu!”, i-a transmis Alexander Zverev arbitrului de scaun, grăbit să părăsească suprafața de joc, pentru a evita conflictul cu jucătorul german. 

Pentru această abatere, Alexander Zverev a fost amendat cu $40,000 și a fost descalificat din turneu, pierzând cele $31,570 care i se cuveneau pentru rezultatele obținute. 

Suma de $40,000 reprezintă pedeapsa financiară maximă aplicabilă pentru abuz verbal și conduită nesportivă, conform regulamentelor ATP. 

Oficialii circuitului ATP vor investiga în continuare situația pentru a stabili dacă se impune o suspendare a jucătorului german din circuitul de elită al tenisului masculin. 

Reacția lui Alexander Zverev după evenimentul nefericit de la Acapulco

„Nu ar fi trebuit să se întâmple asta, nu am nicio scuză. Îmi cer scuze fanilor mei, turneului şi sportului pe care îl iubesc. 

După cum ştiţi, dau totul pe teren. Marţi, am dat prea mult,” a spus Alexander Zverev, cerându-și scuze. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!