VIDEO EXCLUSIV Irina Begu a dezvăluit ce i-a transmis Simonei Halep, după suspendarea primită pentru dopaj

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 20 Decembrie 2022, 16:21
Data actualizarii: Marti 20 Decembrie 2022, 16:26

Irina Begu a dezvăluit că eșuarea unui test anti-doping este cea mai mare frică a unui sportiv. 

Irina Begu (32 de ani, 34 WTA) este a doua jucătoare din România, în clasamentul WTA, după Simona Halep (31 de ani), care a reușit să încheie sezonul 2022 în top 10 WTA. 

Sportiva din București a vorbit, în „Interviul de 10”, acordat PRO Arena, despre situația Simonei Halep, actualmente suspendată din circuitele WTA și ITF, în urma testului anti-doping cu rezultat pozitiv, efectuat la New York. 

Irina Begu: „Dacă deschid o sticlă și părăsesc încăperea, nu mai beau din acea sticlă.”

„Ești mult mai atentă la medicamentele pe care le iei, după ce s-a întâmplat cu Simona?”, a fost întrebarea primită de Irina Begu. 

„Întotdeauna am fost atentă. Cred că asta e cea mai mare frică a unui sportiv. Încerc să verific toate medicamentele, toate suplimentele pe care le iau și să evit o astfel de problemă.

În general, trimit la anti-doping prospectul sau suplimentul pe care urmează să îl iau și primesc acordul din partea lor, dacă este în regulă,” a replicat Irina Begu. 

„Am vorbit cu Simona și am încercat să o încurajez cât se poate de mult.”

„Mai am și doctorul meu din Germania, cu care lucrez, iar el îmi dă suplimentele care sunt conforme. E important să verificăm, să fim atente când deschidem o sticlă de apă, unde o lăsăm. Întotdeauna când deschid o sticlă și părăsesc încăperea, iar sticla nu a fost urmărită sau în preajma echipei mele, nu mai beau din acea sticlă,” a adăugat Irina Begu, care a precizat că a vorbit cu Simona Halep și a încurajat-o, în aceste momente dificile. 

„Am vorbit cu Simona și i-am transmis un mesaj, am încercat să o încurajez cât se poate de mult, în această perioadă. Este o situație delicată și sper să se rezolve cât mai repede în favoarea ei,” a completat Irina Begu. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!