Irina Begu retragere Tenis feminin Tenis WTA Tenis

Retragere suspectă în WTA: adversara Irinei Begu n-a mai putut să joace încă un game, până la încheierea partidei

Irina Begu nu a mai apucat să servească pentru câștigarea meciului, întrucât advesara sa, Viktoriya Tomova s-a retras brusc, după un game-maraton, în care luptase până la ultima minge. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 28 Septembrie 2022, 12:50
Data actualizarii: Miercuri 28 Septembrie 2022, 12:50

Campioana turneului WTA 125k de la București, Irina Begu (32 de ani, 33 WTA) a trecut de bulgara Viktoriya Tomova (27 de ani, 93 WTA), scor 7-5, 5-1 (ret.), în primul tur al competiției WTA 250 de la Parma. 

Partida s-a încheiat într-o manieră stranie, în condițiile în care Tomova s-a retras, din motive medicale, cu un singur game înainte de potențiala finalizare a partidei, dat fiind că Irina Begu urma la serviciu, la scorul de 5-1, în setul secund.

Irina Begu, autoarea unei noi reveniri incredibile: a întors-o pe Tomova de la 0-4 în setul întâi 

Retragerea a avut loc brusc după un game în care Viktoriya Tomova a demonstrat că poate concura într-o manieră decentă cu Irina Begu, dovadă stând scorul ultimului game jucat, încheiat după nu mai puțin de opt egalități la patruzeci. 

Când a observat că adversara sa dorește să se retragă, Irina Begu a râs pe fond nervos, afișându-se dezamăgită de lipsa de sportivitate a jucătoarei din Bulgaria. 

În optimile de finală, Irina Begu se va duela cu italianca Matilde Paoletti (366 WTA). 

Modifică setările cookies