"Fara dumneavoastra, tenisul nu ar fi ceea ce este astazi! Ati fost un fenomen!" Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Ilie Nastase in ziua in care a facut 70 de ani

"Fara dumneavoastra, tenisul nu ar fi ceea ce este astazi! Ati fost un fenomen!" Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Ilie Nastase in ziua in care a facut 70 de ani

Presedintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Ilie Nastase cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Comandor, seful statului caracterizandu-l pe acesta drept un "fenomen" si un "sportiv de vis".

"Ati fost nascut, domnule Ilie Nastase, sa oferiti tuturor iubitorilor de sport mai mult decat performanta, ati fost un fenomen al naturii umane pe terenul de tenis. in sportul pe care l-ati practicat cu atata pasiune, devenind unul dintre cei mai importanti jucatori de tenis la nivel mondial, ati oferit spectacolul total. Celebrele competitii US Open si Roland Garros va pastreaza in clubul select al celor care le-au castigat. Pentru generatia mea, ati fost un sportiv de vis. Desi nu aveam la dispozitie mijloacele media de astazi, cand juca Ilie, era sarbatoare: ne adunam cu totii in fata unui televizor ori deschideam aparatele de radio pentru a admira si asculta spectacolul pe care il creati pe teren. Atunci, uitam cu desavarsire de toate nedreptatile acelor ani si multi visam sa ajungem ca dumneavoastra. Ati fost cu siguranta idolul unei generatii", a afirmat Iohannis, la ceremonia de la Palatul Cotroceni, la care a participat si ministrul Sportului, Elisabeta Lipa, consilieri prezidentiali, reprezentanti ai Federatiei Romane de Tenis, sotia fostului tenismen, Brigitte Sfat.

El a subliniat ca in tara sau in strainatate lumea il recunoaste pe Ilie Nastase ca un simbol al tenisului si al Romaniei.

"Fara dumneavoastra, tenisul nu ar fi ceea ce este astazi. Veti ramane pentru totdeauna un reper pentru sportul romanesc si imi doresc ca performantele dumneavoastra sa constituie un imbold pentru tinerele generatii de sportivi", a spus seful statului.

Potrivit acestuia, prin distinctia acordata, statul roman ii recunoaste lui Ilie Nastase performantele si contributia de necontestat la prestigiul international pe care l-a imprimat tenisului romanesc.

"Va multumesc, in numele Romaniei si al meu personal, pentru ca ati servit cu dedicatie reputatia sportului romanesc peste hotare", i-a transmis Iohannis.

Avand in vedere ca fostul sportiv isi sarbatoreste marti ziua de nastere, Iohannis i-a urat "La multi ani", multa sanatate si sa ramana in continuare la fel de activ si sa insufle determinare tinerilor sportivi.

La randul sau, Ilie Nastase a afirmat ca este cea mai frumoasa zi din viata sa. "M-am nascut in tara asta si aici o sa mor", a mai spus fostul jucator de tenis profesionist.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Lista țărilor din zona roșie. Ce trebuie să faci pentru a evita carantinarea
BRAT
Modifică setările cookies