Simona Halep Wimbledon Tenis

Englezii i-au luat 45% din castiguri! Cu cati bani a ramas Simona Halep dupa semifinala de la Wimbledon

Simona Halep isi imparte premiul de la Wimbledon cu statul englez. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 07 Iulie 2014, 17:37
Data actualizarii: Luni 07 Iulie 2014, 17:38

Simona Halep a reusit cea mai buna performanta pentru o romanca la Wimbledon, semifinalele in acest an, performanta care i-a adus 440.000 de lire sterline, echivalentul a 554.000 de euro! Pe langa aceasta suma de bani, Simona Halep a castigat puncte importante in clasamentul WTA si a ramas in continuare pe locul 3, cea mai buna performanta din istoria unei romance in circuitul profesionist de tenis. 

Simona Halep a primit o veste neplacuta dupa ce s-a intors in tara. Ea va ramane doar cu jumatate din suma castigata din cauza taxelor uriase din Marea Britanie. 

Englezii au unul dintre cele mai drastice sisteme de impozitare din Europa, astfel ca Simona este nevoita sa dea nu mai putin de 198.000 de lire statului englez, echivalentul a 250.000 de euro! Ziare.com anunta insa ca sportiva va ramine cu doar jumatate din cele 440.000 de lire sterline. Mai precis, Simona se alege cu doar 242.000 de lire dupa ce va plati taxele in Anglia.

Usain Bolt, cel mai rapid om de pe planeta, a refuzat sa participe la o etapa din Diamond League de la Londra din acelasi motiv, taxele prea mari. Englezii au cota de impozitare de 45%.

 

E NUMARUL 1 IN TOPUL BANILOR DIN ROMANIA!

Chiar si asa, Simona Halep e sportivul roman cu cei mai multi bani castigati din tenis. Ea l-a depasit pe Andrei Pavel in perioada turneului de la Wimbledon, cu peste 5 milioane de dolari adunati pana acum. In plus, Halep a semnat recent cel mai mare contract publicitar din cariera, de 1 milion de euro pentru a promova produsele unei companii mari de echipament sportiv. 

Modifică setările cookies