Drum liber pentru Djokovic și Sinner! Motivul pentru Carlos Alcaraz a declarat forfait la turneul de la Monte Carlo

ATP Monte Carlo carlos alcarez Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Aprilie 2024, 18:38
Data actualizarii: Marti 09 Aprilie 2024, 18:48

Carlos Alcaraz, numărul 3 mondial, a declarat forfait pentru turneul ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo

Ibericul s-a retras din competiție din cauza unei accidentări la antebraţul drept.

"Am muncit până în ultima clipă la Monte Carlo pentru a încerca să mă refac după o compresie a nervului median la braţul drept, dar nu a fost posibil şi nu sunt în măsură să joc! "Mi-am dorit foarte mult să joc... Ne vedem la anul!", a explicat Carlos Alcaraz. Jucătorul era calificat direct în turul secund, unde urma să-l întâlnească pe canadianul Felix Auger-Aliassime.

Carlos Alcaraz, campion la US Open în 2022 şi Wimbledon în 2023, nu a câştigat niciun meci la Monte Carlo. Anul trecut a declarat forfait înainte de startul turneului.

Principalul obiectiv al lui Carlos Alcaraz

Ibericul visează să devină campion olimpic, în august 2024. 

Jocurile Olimpice de la Paris vor debuta în data de 26 iulie, iar turneul de tenis are deja doi candidați auto-anunțați la câștigarea medaliei de aur: Novak Djokovic și Carlos Alcaraz, tenismenii care au disputat finala Wimbledon 2023.

„Vreau să câştig un alt Grand Slam şi o medalie olimpică de aur. Şi dacă ar fi să spun care ar fi cea mai mare realizare, as spune că aurul olimpic la Paris în 2024 ar fi un vis devenit realitate pentru mine”, a declarat Carlos Alcaraz, dezvăluindu-și planurile pentru noul an. 

Alcaraz l-a învins pe Djokovic în săptămâna Crăciunului, scor 4-6, 6-4, 6-4, într-o partidă amicală disputată la Riad, Arabia Saudită.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!