Darren Cahill, Kim Clijsters și Andy Roddick îi țin partea Simonei Halep: ce le-au transmis organizatorilor turneului de la Wimbledon

Simona Halep Wimbledon 2022 Andy Roddick darren cahill simona halep Kim Clijsters Tenis WTA Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Iunie 2022, 13:00
Data actualizarii: Miercuri 22 Iunie 2022, 13:03

Simona Halep are șanse să joace primul meci al turneului feminin de simplu de la Wimbledon în acest an, grație statutului de campioană dobândit în 2019. 

Organizatorii turneului de la Wimbledon se confruntă cu o problemă delicată în stabilirea ordinii de joc a primelor meciuri ale ediției 2022. Întrucât Ashleigh Barty - campioana en-titre - s-a retras din tenis, britanicii trebuie să caute o înlocuitoare căreia să-i ofere onoarea de a juca primul meci pe Terenul Central, în turneul feminin.

Simona Halep ar putea primi onoarea de a juca primul meci în turneul feminin la Wimbledon 2022

Variantele de răspuns sunt Simona Halep - campioană în 2019 și indisponibilă în 2021, din cauza accidentării -, Iga Swiatek, actualul lider WTA sau Serena Williams, cea mai titrată jucătoare pe iarba londoneză, din toate participantele.

În această chestiune, Darren Cahill, Andy Roddick și Kim Clijsters consideră că Simona Halep merită privilegiul de a juca prima pe Terenul Central de la Wimbledon în 2022. 

„Ar trebui să fie Simona Halep. În 2020, turneul a fost anulat de COVID, iar Simona nu a putut juca. Locul ei a fost preluat de Ashleigh Barty. Cu Ash retrasă, onoarea ar trebui să-i fie acordată Simonei. A câștigat acest statut prin titlul cucerit în 2019,” a punctat Darren Cahill. 

„Cu siguranță merită să aibă parte de acest moment, chiar dacă ar fi incredibil să o vedem și pe Serena pășind pe teren în prima zi,” a adăugat Kim Clijsters. 

„Corect, ar trebui să fie Halep,” a încuviințat Andy Roddick. 

Andrei Pavel, în emisiunea Poveștile Sport.ro: „Simona Halep mai poate câștiga un Grand Slam. Are nevoie de răutatea ei caracteristică”

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!