Tenis

VIDEO Culmea sportului: să-ți refuze arbitrul victoria într-o finală. Cum a fost furat cu japca un tenismen în ATP, la Houston

Steven Diez a trecut printr-o experiență teribilă în finala calificărilor, arbitrul de scaun refuzându-i, literalmente, victoria. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 05 Aprilie 2022, 10:46
Data actualizarii: Marti 05 Aprilie 2022, 10:52

În finala calificărilor turneului ATP 250 din Houston, canadianul Steven Diez a primit replica olandezului Gijs Brouwer (26 de ani, 361 ATP). Doar unul dintre cei doi avea să ajungă în competiția propriu-zisă, așadar eforturile depuse de Steven Diez (31 de ani, 292 ATP) în primele două ore de joc l-au pus în situația de a-și converti primele mingi de meci. 

La a treia oportunitate de a închide jocul, mai exact, Steven Diez a răspuns unei serve trimise de olandez cu un retur direct câștigător, pasându-l pe olandez, care a încercat, timid și lent, un serviciu-voleu. 

Imaginile arată că urma verificată de arbitru nu coincide cu urma mingii servite de Brouwer

„Game, set și meci”, a iterat arbitrul de scaun al partidei, Amir Borghei, dar iranianul a provocat o întorsătură de 180 de grade a partidei, alegând să verifice urma mingii. 

„Nu, nu, asta nu e urma mingii. Sunați supervizorul, vă rog!” a strigat Steven Diez, disperat, văzând că arbitrul este hotărât să impună rejucarea ultimului punct. Decizia a survenit pe motiv că mingea trimisă din serviciul olandezului ar fi căzut în afara terenului, lucru care impunea serviciul secund al europeanului.

Steven Diez: „E o barbarie. Supervizorul mi-a spus că nu poate face nimic”

Imaginile arată însă că serviciul jucătorului din Țările de Jos a fost trimis la exterior, în timp ce urma verificată de arbitru se regăsea cu mai mulți centimetri înspre T-ul terenului. Totul s-a întâmplat la scorul de 6-4, 5-4, avantaj-40 pentru Steven Diez, care a sfârșit pierzând meciul, scor 6-4, 5-7, 2-6. 

Soarta i-a întins o mână de ajutor canadianului cu origini spaniole, care a prins loc pe tabloul principal al turneului ATP 250 de la Houston, prin statutul de pierzător norocos, beneficiind de o retragere. 

„A trecut o zi și încă nu îmi dau seama cum se poate întâmpla așa ceva la acest nivel, finală de calificări în ATP 250. Este o barbarie. A venit supervizorul, dar el nu a fost la teren, așa că a crezut versiunea arbitrului de scaun. Mi-a spus că nu poate face nimic, deși, în privat, mi-a comunicat că versiunea mea a fost mai clară decât a oficialului. 

Supervizorul mi-a spus să-i vizitez biroul, după meci, dar i-am spus că nu e timpul. Eram atât de nervos și mă temeam că voi spune lucruri pe care le-aș regreta. Mi-au comunicat, în final, că au văzut reluările și că am dreptate. N-am vorbit cu arbitrul, dar mi-ar plăcea să își ceară scuze,” a declarat Steven Diez pentru Punto de break, destăinuindu-se după cel mai negru episod al carierei sale. 

  • Steven Diez, fost număr 134 ATP va juca în primul tur al competiției ATP 250 de la Houston împotriva australianului Jordan Thompson (83 ATP). 
Modifică setările cookies