"Continuati sa spuneti lucruri idioate, Tiriac intoarce lumea tenisului in 1950!" Miliardarul roman, facut PRAF dupa ultima declaratie

"Continuati sa spuneti lucruri idioate, Tiriac intoarce lumea tenisului in 1950!" Miliardarul roman, facut PRAF dupa ultima declaratie

Ion Tiriac a explicat ieri, intr-un interviu pentru The New York Times, motivul pentru care "jucatoarele de tenis nu merita premii pe masura baietilor, chiar daca au picioare lungi si frumoase".

"Organizatorii turneelor de tenis par a avea niste abilitati la care doar lumea SF a mai visat pana acum - calatoriile in timp. Cand vorbesc despre tenis, e ca si cum ne intoarcem cu totii in anul 1950. Un nou exemplu este Ion Tiriac, organizatorul Madrid Open, fost tenismen, in prezent miliardar si mare pasionat de picioare lungi", asa incepe articolul din publicatia americana SB Nation, o reactie la interviul acordat ieri de Tiriac in The New York Times.

Omul de afaceri a explicat motivul pentru care premiile de la feminin nu pot fi egale cu cele de la masculin, intr-o logica fireasca a economiei de piata - banii rezultati din drepturile TV pentru tabloul feminin sunt de cinci ori mai putini ca cei produsi de baieti.

Insa nu e acesta motivul pentru care jurnalistii americani au luat o pozitie atat de ferma impotriva omului de afaceri roman. Printre altele, Tiriac a subliniat in interviu si faptul ca este "un mare fan al picioarelor lungi, dar cu toate astea, fetele nu merita banii pe care ii primesc". Detalii aici

"Imi plac mult mai mult fetele decat baietii, recunosc. Toata viata mea mi-au placut. Cu cat au picioarele mai lungi, cu atat imi plac mai mult. Dar nu cred ca asta are vreo legatura cu premiile egale pentru tabloul feminin si cel masculin. Merita mai mult? Platim mai mult, dar doar daca merita", a spus Tiriac.

Articolul din SB Nation se incheie cu o concluzie dura: jucatoarele de tenis sunt umilite de proprietarii turneelor.

"Detinatorii turneelor continua sa se focuseze pe picioarele jucatoarelor si sa ne spuna cum ar trebui ele sa stea in genunchi sa le multumeasca baietilor (aluzie la declaratia proprietarului de la Indian Wells). Este o insulta care transforma aceste uimitoare sportive in bucati de carne cu picioare lungi", mai scrie SB Nation.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Orban: Declaraţiile lui Voiculescu îmi arată că premierul a luat o decizie corectă
BRAT
Modifică setările cookies