Chris Evert, diagnosticată cu cancer ovarian! Mesajul legendei din tenisul feminin

Chris Evert Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 15 Ianuarie 2022, 08:55
Data actualizarii: Sambata 15 Ianuarie 2022, 08:56

Legendara jucătoare de tenis Chris Evert, care a câştigat 18 titluri de Grand Slam la simplu şi trei titluri de Grand Slam la dublu în cariera sa, a anunţat, vineri, că a fost diagnosticată cu cancer ovarian în stadiul 1, relatează CNN.

Într-o postare pe Twitter care leagă un articol ESPN pe care Evert l-a scris împreună cu jurnalistul ESPN Chris McKendry, ea a spus că vrea să-şi împărtăşească diagnosticul şi povestea "pentru a-i ajuta pe alţii".

Chris Evert, diagnosticată cu cancer ovarian

"Sunt foarte norocoasă că s-a depistat devreme şi mă aştept la rezultate pozitive de la planul meu de chimioterapie”, a scris Evert într-o declaraţie postată pe Twitter. "Vă mulţumesc tuturor pentru că respectaţi nevoia mea de a mă concentra asupra sănătăţii mele şi a planului de tratament".

Evert, în vârstă de 67 de ani, a adăugat că va apărea de acasă uneori în timpul transmisiilor ESPN a Australian Open, care începe pe 17 ianuarie.

"Suntem cu toţii alături de tine, Chrissie, eşti o adevărată campioană şi nu am nicio îndoială că vei învinge acest adversar urât", a scris Martina Navratilova, o mare rivală a lui Evert.

Rivalitatea dintre cele două femei, care a început în 1973 şi a durat aproximativ 15 ani, a fost numită cea mai mare din istoria sportului. Cele doi s-au confruntat în 14 finale majore.

Născută în Fort Lauderdale, Florida, în 1954, Evert a reuşit la 14 ani să devină campioană la categoria sa de vârstă. Când avea 15 ani, a învins-o pe jucătoarea clasată pe locul 1 în lume la acea vreme, Margaret Court, într-un turneu din Charlotte, Carolina de Nord.

Evert a devenit profesionistă când a împlinit 18 ani, pe 21 decembrie 1972. Câteva luni mai târziu, ea s-a întâlnit şi a învins-o pe Navratilova pentru prima dată, într-un eveniment profesionist la Akron, Ohio.

La doar patru ani de la începerea carierei sale profesionale, Evert a devenit prima sportivă care a câştigat un milion de dolari în premii pentru carieră.

De asemenea, a devenit prima sportivă care a găzduit "Saturday Night Live", în 1989, în acelaşi an în care s-a retras. Şase ani mai târziu, Evert a intrat International Tennis Hall of Fame, devenind al patrulea sportiv ales în unanimitate.

Evert deţine 157 de titluri de simplu şi s-a clasat pe locul 1 în lume timp de şapte ani: 1974 până în 1978, 1980 şi 1981.

A devenit comentator şi analist pentru ESPN în 2011, rol pe care îl deţine şi astăzi.

Evert are trei fii: Colton, Nicholas şi Alexander şi lucrează la Academia de tenis Evert din Boca Raton, Florida, potrivit ESPN.

News.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!