Averea uriasa cu care Ion Tiriac a intrat in topul MILIARDARILOR lumii din 2016! Pe ce loc e

Ion Tiriac Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 02 Martie 2016, 14:00
Data actualizarii: Miercuri 02 Martie 2016, 14:03

Ion Tiriac este singurul roman care a intrat in ultimul top Forbes al miliardarilor lumii.

Omul de afaceri din Romania si managerul Simonei Halep se afla pe locul 1694 in topul Forbes si are o avere estimata la 1.12 miliarde de dolari. Sursele principale din care Ion Tiriac si-a facut averea, scrie Forbes, sunt asigurarile si serviciile bancare.

Ion Tiriac se lauda cu una dintre cele mai mari colectii de masini clasice, cu modele Jaguar, Bentley, Mercedes Benz si Rolls Royce. Printre marile staruri din tenis pe care le-a antrenat s-au numarat Becker, Graf si Ivanisevic.

Bill Gates continua sa fie, pentru al treilea an consecutiv, cel mai bogat om din lume. Bill Gates, care s-a aflat pe aceasta pozitie de 17 ori in ultimii 22 de ani, este posesorul a 75 de miliarde de dolari.

Locul al doilea al clasamentului este ocupat de magnatul industriei textile din Spania, Amancio Ortega, fondator al marcii Zara, actionar majoritar al firmei Inditex, caruia i se atribuie o avere de 67 de miliarde de dolari, cu 2,5 miliarde mai mult decat in 2015.

El este urmat de omul de afaceri american Warren Buffet, cu 60,8 miliarde de dolari, care s-a aflat si anul trecut pe pozitia a treia a "podiumului".

Mexicanul Carlos Slim insa a coborat doua pozitii prin comparatie cu 2015 si a ajuns pe locul al patrulea, avand in vedere ca a pierdut 27, 1 miliarde de dolari si a ramas doar cu 50 de miliarde de dolari.

1810 miliardari au intrat pe lista Forbes din 2016, cu o avere cumulata de 6.480 de miliarde de dolari, in scadere cu 570 de miliarde prin comparatie cu anul anterior.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!