Simona Halep Cristian Tudor Popescu Roland Garros Tenis

ANALIZA CTP: "In tenis, asa ceva se numeste RESPECT!" Cine e "monstrul" care i-ar putea distruge visul Simonei la Roland Garros

Cristian Tudor Popescu a analizat calificarea Simonei Halep in optimile turneului de la Ronald Garros, ce sanse are sa cucereasca trofeul in 2014, dar si cine ar putea s-o impiedice.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 31 Mai 2014, 16:47
Data actualizarii: Sambata 31 Mai 2014, 16:57
"In tenis, asa ceva se numeste RESPECT"

"Un meci foarte solid a facut Simona, in ciuda scorului. Adversara nu era deloc comoda, ca si precedenta adversara. Au inceput ambele foarte tare meciul, dupa care Simona, cu siguranta pe care o are in clipa de fata, cu increderea in sine la nivel foarte inalt, pe care o are, le-a potolit si a controlat meciul de la inceput pana la sfarsit. Acesta mi se pare factorul cel mai important, cel mai imbucurator, increderea pe care o are Simona in posibilitatile ei si constiinta valorii ei. Ea joaca cu adevarat ca una dintre cele mai bune jucatoare ale lumii, se simte asa si asta exercita o presiune de la bun inceput asupra adversarelor. In argoul din tenis, asa ceva se numeste respect. Respectul pe care ti-l poarta adversara care iti simte valoarea iti aduce niste puncte, uneori, cadou.", a comentat Cristian Tudor Popescu la Sport.ro.

"Nu ai cum sa nu dai peste un "monstru" in semifinale"

"In optimi ma astept sa fie mai greu, Sloane Stephens este o jucatoare in ascensiune, o jucatoare foarte puternica, peste nivelul acestor ultime doua adversare ale Simonei. Dar, pe de alta parte, e bine ca Simona va avea un meci greu, in sfarsit. Daca avansezi pana in sferturi sau pana in semifinale, fara sa ai un meci cu adevarat solicitant, acolo, cu siguranta, in semifinale nu ai cum sa nu dai peste un monstru, intre ghilimele, peste o jucatoare foarte puternica, iar atunci nu e neaparat un avantaj ca inainte de asta sa nu fi trecut prin niste momente dure.", mai spune CTP.

"Simona a depasit faza caderilor psihice"

"S-ar mai putea produce in fazele superioare un blocaj, ca la Australian Open. Daca de pilda Simona ar ajunge in finala, doamne ajuta, acolo iarasi, pentru ca finala la Roland Garros ar insemna ceva cu totul iesit din comun pentru cariera ei, o premiera, va fi un alt aer in jurul ei, dar cu fiecare turneu, Simona castiga in taria ei psihica, se vede cum prinde mereu coaja, devine din ce in ce mai puternica, iar dupa parerea mea, o situatie precum cea cu Cibulkova de la Australian Open nu se va mai repeta. O cadere a Simonei. Sigur, poate sa fie si infranta, dar o prabusire datorata unui colaps psihic, asa ceva nu cred ca vom vedea la Simona aici la Roland Garros, si nu cred ca vom vedea in continuare in ce va juca Simona. A depasit, dupa parerea mea, acea faza a caderilor psihice. Arata extrem de solid in momentul asta."

"Sarapova e favorita pe hartie" 

"E foarte greu de spus daca este favorita. Asta cu eliminatul primelor trei... pe acele prime trei le-a eliminat cineva. De pilda, pe Serena a eliminat-o Muguruza, o jucatoare spaniola care are un parcurs extraordinar. E de presupus ca daca te intalnesti cu Muguruza, cu un psihic dus pana la cer de victoria asupra Serenei, iar apoi asupra viitoarelor adversare, e aproape la fel ca si cum te-ai intalni cu Serena Williams. E inselatoare situatia asta in care varfurile, capii de serie, pica in turneu. Pentru ca oricand poti sa faci si tu o surpriza negativa. Prima sansa, cel putin teoretic, pe calculul hartiei, o are Sarapova. Dar acum Simona se afla printre primele trei favorite. O vad avansand pana in semifinala." - Cristian Tudor Popescu.

Modifică setările cookies