Campionul URIAS care i-a dat lectii de viata lui Chivu! El e super fotbalistul care fugea de la antrenamente sa vanda cartofi la aprozar

Javier Zanetti Gala Fotbalului Heineken
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 08 Noiembrie 2011, 14:00
Data actualizarii: Marti 08 Noiembrie 2011, 14:33

Are 38 de ani, dar inca mai alearga de parca acum incepe fotbalul.

Javier Zanetti este imaginea liderului complet. Joaca la Inter din 1995 si abia se simte cum a ajuns la aproape 40 de ani.

Sunt putini jucatori romani care se pot lauda ca au intalnit legende pe parcursul carierei lor, iar Chivu este unul dintre ei.

Zanetti are o poveste incredibila, in care a jucat fotbal si a muncit ca un om normal in acelasi timp, alaturi de fratele sau, Sergio, cu care nu a jucat niciodata in aceeasi echipa.

Nascut la Buenos Aires, Javier Zanetti a fost obligat sa munceasca intre meciuri si antrenamente. Alaturi de tatal sau, a lucrat la o laptarie si intr-un aprozar, unde se ducea dupa fiecare meci sa vanda cartofi si sa faca curatenie.
"Am avut o copilarie grea si imi dau seama prin ce trec copiii din Argentina acum", spune Zanetti, care a infiintat o fundatie de protectie a copiilor, PUPI.

In 1991, cand avea 18 ani, a prins primul contract profesionist, la Talleres, unde a jucat un singur sezon, pentru ca apoi sa plece la Banfield.

Zanetti a ramas in Argentina pana in 1995, cand Inter l-a transferat, fiind primul transfer din era lui Massimo Moratti la Inter Milano.

In Italia a luat 5 tiluri, 4 Cupe, 4 Super Cupe, o liga a campionilor, o Cupa UEFA si un campionat mondial al cluburilor.

Ambasador FIFA si tata a doi copii, dupa atatea trofee, Zanetti inca mai poate alerga si incearca sa mai castige inca o Liga, poate ultima, din cariera sa.

Intra pe: www.heineken.ro/ucl

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!