Rares Ilie OGC Nice Rapid Stranieri

EXCLUSIV „Cred că se va impune la Nice!” Atuurile lui Rareș Ilie pentru a juca titular în Ligue 1 

Rareș Ilie (19 ani) și OGC Nice se pregătesc de startul sezonului. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 06 August 2022, 11:31
Data actualizarii: Sambata 06 August 2022, 11:31

Vara aceasta, Rapid a izbutit o lovitură financiară. Giuleștenii l-au vândut la OGC Nice pe Rareș Ilie (19 ani) pentru 5 milioane de euro, cu tot cu bonusurile de performanță pe care le poate încasa clubul finanțat de Victor Angelescu și Dan Șucu. 

La prezentarea oficială, Rareș Ilie a fost alături de două nume sonore din fotbalul european: Kasper Schmeichel (35 ani) și Aaron Ramsey (31 ani), care au semnat și ei în această perioadă de achiziții cu clubul din Ligue 1.

Adrian Iensi (45 ani) crede că românul își merită locul în campionatul Franței și este convins că va fi un jucător important pentru Lucien Favre (64 ani) în acest sezon. Totodată, antrenorul care l-a promovat la Rapid pe Rareș Ilie este de părere că educația și maturitatea îl vor face să rămână cu picioarele pe pământ și să aibă evoluții bune la Nice. 

Adrian Iencsi: „Are calitatea de a se impune!” 

„E un băiat inteligent, îl cunosc foarte bine și cu educație specială. Chiar când îl antrenam în Liga 2 l-am întrebat dacă îl reprezintă cineva, mi-a zis că nu-l reprezintă nimeni și era foarte sigur că prin tot ceea ce face pe teren vor fi foarte mulți agenți care vor să-l semneze. Chiar spunea că tatăl lui este aproape de el în tot ceea ce face. 

A semnat cu o echipă importantă, merge într-un campionat foarte puternic, chiar dacă s-a vorbit că va fi împrumutat, eu cred că se va impune acolo. E foarte inteligent și matur. El a început să facă diferența la Rapid într-un timp foarte scurt, în Liga 1 a avut evoluții mult mai bine decât în Liga 2. De multe ori, când joci împotriva unor echipe care au calitete te exprimi mult mai greu. 

Eu cred că va fi un om de bază la echipă. E foarte dezimvolt în tot ce face, nu e o persoană emotivă. Are tupeu, în sensul bun al cuvântului, este un jucător extrem de talentat. Și are această calitate de a se impune, a se integra foarte rapid într-un mediu sănătos la cel mai înalt nivel”, a declarat Adrian Iencsi la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena. 

Modifică setările cookies