Val de critici în Turcia pentru Moruțan și Cicâldău: "Mă întreb dacă Hagi și Popescu i-ar transfera"

Olimpiu Morutan Alexandru Cicaldau Galatasaray Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Decembrie 2021, 08:41
Data actualizarii: Miercuri 22 Decembrie 2021, 08:48

Galatasaray nu a mai câștigat de cinci meciuri în Turcia, iar Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău sunt criticați pentru prestațiile lor.

Marți, în etapa cu numărul 18 din Super Lig, Galatasaray a pierdut pe terenul lui Adana Demirspor, scor 0-2. Olimpiu Moruțan a fost înlocuit după 62 de minute, când rezultatul final era deja stabilit, în timp ce Alexandru Cicâldău a fost integralist.

Moruțan și Cicâldău, criticați în Turcia

Analistul TV Levent Tuzemen i-a criticat pe cei doi fotbaliști români de la Galatasary, implicându-i în discuție și pe Gică Hagi și Gică Popescu, despre ei spunându-se că s-ar fi implicat în mutările celor doi la Galatasaray.

"Galatasaray a cumpărat doi jucători români, i-am privit cu ochi buni și se zicea despre Cicâldău că execută foarte bine loviturile libere, dar n-am văzut asta până acum. Moruțan a jucat cu frâna de mână trasă, a șutat de trei ori, dar n-a nimerit niciodată poartă. A fost scos după al doilea gol încasat.

Mă întreb dacă Hagi și Popescu, despre care se spune că ar fi influențat transferulor celor doi români, i-ar transfera acum pe Moruțan și Cicâldău. Cei doi, care n-au reușit să pună în pericol poarta adversă nici măcar din lovitură liberă, sunt investiții foarte scumpe făcute de managementul dezastruos de la Galatasaray", a spus Levent Tuzemen, la A Spor, citat de Sabah.

"Akgun, de 50 de ori mai bun decât Moruțan"

De asemenea, Sansal Buyuka, editorialist la Milliyet, a făcut o comparație pentru Yunus Akgun (21 de ani), jucătorul lui Adana Demirspor care a marcat cele două goluri împotriva echipei de care aparține, Galatasaray, și Olimpiu Moruțan (22 de ani).

"Yunus Akgun este un jucător de bandă și a costat aproximativ 300.000 de euro pentru a fi împrumutat. Moruțan a costat-o pe Galatasaray 3,5 milioane de euro, e tot jucător de bandă și face de 10 ori mai mult decât Yunus Akgun. Ei bine, dacă ne uităm la meci, Yunus Akgun, jucător împrumutat de Galatasaray la Adana, este de 50 de ori mai bun, mai eficient, mai decisiv decât Moruțan", a spus Buyuka, citat de Sporx.

Galatasaray a ajuns la cinci meciuri consecutive fără victorie în Turcia și ocupă locul 11 în Super Lig, cu 24 de puncte în 18 etape, la 21 de puncte în spatele liderului Trabzonspor.

Olimpiu Moruțan a strâns 20 de meciuri, trei goluri și trei pase decisive la Galatasaray, în timp ce Alexandru Cicâldău a marcat de patru ori și a oferit două assist-uri în cele 21 de partide jucate.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!