Stranieri

Olaroiu, laudat de englezi dupa prima victorie la Cupa Asiei: "Reuseste sa aiba succes cu proiecte extrem de dificile"

Cosmin Olaroiu a obtinut, ieri, prima victorie importanta pe banca Arabiei Saudite, castigand meciul impotriva Coreei de Nord, scor 4-1, la Cupa Asiei.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 15 Ianuarie 2015, 13:55
Data actualizarii: Joi 15 Ianuarie 2015, 14:07

Romanul Cosmin Olaroiu a cucerit Golful. Dupa ani de zile petrecuti in Arabia Saudita si in Emiratele Arabe Unite, la unele dintre cele mai important echipe ale Asiei, fostul antrenor UEFAntastic al Stelei a fost numit selectioner al Arabiei Saudite.

Olaroiu a primit o sansa uriasa, aceea de a antrena echipa cu unul dintre cele mai sonore nume din intreaga Asie.

Oli a inceput greu pe banca Arabiei Saudite, echipa sa pierzand cateva meciuri amicale considerate facile. De asemenea, Arabia Saudita a pierdut si primu lmeci de la Cupa Asiei, disputat impotriva Chinei.

Ieri, insa, Olaroiu a obtinut prima victorie importanta si a ramas in lupta pentru calificarea in fazele finale. Arabia Saudita a invins cu 4-1 Coreea de Nord si se va lupta pentru calificarea in fazele finale cu Uzbekistan.

Aventura lui Cosmin Olaroiu pe banca Arabiei Saudite a starnit si interesul jurnalistilor din Anglia. Daily Mail, una dintre cele mai importante publicatii din Marea Britanie, scrie, astazi, despre Olaroiu.

Englezii spun ca "Olaroiu este recunoscut pentru modul in care reuseste sa aduca pe calea cea buna proiecte extrem de dificile, iar romanul s-ar putea dovedi arhitectul din spatele unei reveniri respectabile a Arabiei Saudite la Cupa Asiei".

"O nationala saudita lovita de accidentari a distrus Coreea de Nord, scor 4-1, si si-a luat din nou soarta in propriile maini dupa infrangerea dezamagitoare din prima etapa. Cu nord-coreeni deja eliminati, o remiza in disputa cu Uzbekistan este suficienta pentru Arabia Saudita sa termine pe locul secund in Grupa B si sa se califice in sferturile de finala.

Olaroiu, care a inregistrat succese in Romania, Arabia Saudita, Qatar si Emiratele Arabe Unite, a fost numit selectioner abia in luna decembrie, astfel ca a avut putin timp la dispozitie sa lucreze cu un grup de jucatori despre care se spune ca sunt dificili.

Victoria de miercuri ar putea reprezenta insa inceputul unei perioade frumoase pentru roman, care si-a asumat un risc", mai scrie Daily Mail.

Olaroiu si Arabia Saudita vor juca ultimul meci din grupe, cu Uzbekistan, duminica, 18 ianuarie.

Modifică setările cookies