Nici nu s-a uscat cerneala pe contract ca a aparut primul atac la adresa lui Chipciu: "Anderlecht sa nu aiba mari asteptari"

Nici nu s-a uscat cerneala pe contract ca a aparut primul atac la adresa lui Chipciu: "Anderlecht sa nu aiba mari asteptari"

Superkombat "Morosanu vs Aygun" e la Sport.ro, pe 30 iulie in direct de la Mamaia

Chipciu a semnat cu Anderlecht pentru 3 milioane de euro, iar suma poate creste cu inca jumatate de milion, daca Anderlecht intra in grupele Ligii si ia titlul in Belgia.

Fostul mijlocas al Stelei a fost criticat dur de Alin Stoica, cel care a jucat 7 sezoane la Anderlecht, facand pasul, la fel ca Chipciu, de la Steaua la Anderlecht, insa acum 20 de ani, in 1996.

"Anderlecht este un club foarte mare, l-as compara cu Real Madrid, însa nu mai e echipa care a fost, nu mai are atat de multa calitate. Le-am spus ziaristilor belgieni sa nu creada ca Alexandru Chipciu e un jucator creativ, sa nu aiba asteptari sa fie om de ultima pasa, sa nu îl compare cu Marc Degryse, cu mine, cu Enzo Scifo, cu Par Zetterberg, nu are cum sa fie asa ceva niciodata. E un jucator de banda, vede direct poarta, însa nu fotbalist care sa dea o pasa filtranta. Daca eu spuneam ca este un creator, Chipciu se întorcea dupa o luna acasa. Sa nu punem presiune pe un jucator care nu poate face ce crede lumea despre el. Pentru nivelul de acum al campionatului belgian suma platita pentru Chipciu mi se pare foarte mare", l-a analizat Alin Stoica pe fostul stelist, la Digi.

Acesta a declarat ca si suma care se vehiculeaza pentru Stanciu, de 6 milioane de euro, este una prea mare: "Stanciu e mai degraba mijlocas ofensiv decat Chipciu, însa sase milioane de euro este o suma foarte mare pentru Belgia. La banii astia ar trebui sa dea minimum doua pase de gol pe sezon în Champions League. În ultimii ani nu au prea fost transferuri de sase milioane de euro în Belgia", a mai spus Alin Stoica.

Alin Stoica a jucat 1 meci la Steaua, in sezonul 1995-1996, semnand apoi cu Anderlecht, cand avea varsta de 17 ani. Stoica a bifat aproape 130 de meciuri in 7 sezoane la Anderlecht, pentru care a marcat 23 de goluri, dupa care a semnat cu Brugge, pentru care a jucat 2 sezoane.

La 26 de ani, cariera sa a luat-o pe o panta descendenta, bifand nu mai putin de 9 echipe in tot atatia ani, printre care si 5 echipe din Romania, National, Poli Timisoara, FC Brasoc, ASU Timisoara si Concordia. In prezent, Stoica joaca in Letonia, la FB Gulbene.

Alin Stoica are titlul si cupa cu 3 echipe diferite, Steaua, Anderlecht si Brugge, fiind declarat cel mai bun tanar jucator din Belgia in 2001.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Doar 77% dintre absolvenții de liceu s-au înscris la Bacalaureat: ”A fost mai greu și cu pandemia”
BRAT
Modifică setările cookies