Mutu implineste azi 36 de ani! Secretele unui GENIU RATAT dupa o cariera in care n-a castigat NIMIC

Adrian Mutu se pregateste sa faca ultimul pas din cariera. La 36 de ani, nu mai are alta optiune decat sa fie ultimul.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 08 Ianuarie 2015, 11:49
Data actualizarii: Joi 08 Ianuarie 2015, 12:36

"Ma retrag de la Dinamo". "Vreau sa mai joc pentru Fiorentina apoi sa renunt la fotbal". "Ajaccio ar putea sa fie ultima echipa din cariera mea!". "Vreau sa ma retrag de la Petrolul cu un titlu de campion castigat".

Toate citatele de mai sus ii apartin lui Mutu. Sunt scenariile care i-au marcat ultimii ani din cariera. Una care are toate sansele sa se termine fara sa mai intereseze pe nimeni. Mutu, serialul de succes al alegerilor proaste, si-a sters numele din istoria frumoasa a fotbalului. Au ramas golurile de senzatie pe care le-a marcat. Ratarile au fost de fiecare data mai spectaculoase, din pacate.

Mutu a trait ani din momentele de 'Briliant' pe care le-a oferit Romaniei si fanilor de la echipele unde a jucat. Niciodata 'Briliant' pana la capat, atacantul s-a ascuns in fata marilor provocari ale carierei. Scandalul 'Cocaina' de la Chelsea, apoi 'Sibutramina' si sad ending-ul de la Cesena, Ajaccio si Petrolul. Ultimele 3, experiente triste atat pentru talentul sau de 5 stele, cat si pentru asteteptarile miilor de oameni care au investit incredere in el.

No Glory Mutu

Plecat de la Dinamo intr-un sezon de titlu, 1999 - 2000, Mutu n-a fost pe teren sa se bucure de goluri si victorii in a doua parte a campionatului. Inter i-a oferit motiv de frizura noua si primele tatuaje care conteaza in catalogul fotomodelelor. Italia a fost experienta fericita din cariera lui Mutu. Verona a coborat, dar pe Mutu l-a aruncat in top. La Parma, unde Adrian a avut un sezon de milioane.

De 23 de milioane, atat cat a platit Abramovici pe una dintre jucariile preferate ale inceputului sau de dominatie in Londra. Pasul Juventus, titlurile retrase, apoi zambetul permanent, fara medalii de la Fiorentina. Intr-un paragraf, asta e rezumatul carierei lui Mutu in partea ei care conteaza. Fara ca CV-ul sa-i permita sa vorbeasca in mod real despre trofee castigate, Mutu are doua titluri cu Juventus, ambele retrase de liga italiana in urma scandalului Calciopoli.

Retragerea

Mutu are de azi 36 de ani si spune ca vrea sa mai joace. In mod natural, s-a retras in 2011, cand a ales Cesena pentru continuarea vietii frumoase de la Fiorentina. Aura i s-a pastrat doar cateva luni, apoi, odata cu alunecarea echipei, tribuna s-a prabusit peste aparitiile sale modeste. Mutu a plecat trist in Corsica, unde cele 11 goluri marcate in primul sezon la Ajaccio si pariul - gluma cu Ibrahimovici l-au pastrat in atentie.

"Am luat apoi decizia de a nu mai juca, eram intr-o situatie foarte proasta la Ajaccio, nu mai castigam niciun meci si nu ma mai simteam motivat sa fiu acolo". Explicatia despartirii lui Mutu de Ajaccio n-a sunat profesionist, insa despartirea s-a produs natural, fara regrete. Exact la fel ca drama de la Petrolul, unde o echipa de titlu nu mai poate sa-si prevada viitorul nici macar in globul de cristal de la circ. Mutu a vrut in nationala, insa 'Mr. Bean' Piturca n-a avut chef de glume pe retelele de socializare si l-a anuntat ca ar fi mai bine sa-si uite intentiile. "Mai pot inca doi sau trei ani", le-a transmis italienilor. Dupa vacanta pe promisiuni neonorate pe care o traieste din 2011, cel mai important atacant roman de dupa 90 are sanse maxime s-o termine in scandal cu fotbalul.

Viitorul

"A avut o super oferta din Mexic, nu inteleg nici acum de ce nu a mers acolo. Acum stiu sigur ca are ceva din MLS", a dezvaluit agentul Anamaria Prodan la Sport.ro. Esecurilor de pe teren li s-au adaugat cel cu viza de India si, apoi, invitatia ratata de a se antrena cu Fiorentina. Aproape de mama sa, in Romania, pentru a-i fi alaturi dupa problemele de sanatate pe care le-a avut la finalul anului trecut, Mutu arata ca prioritatile i s-au stabilit corect. In afara terenului, unde probabil ar trebui sa ramana daca nu e 100% sigur ca stie sa mai straluceasca Mutu style in fotbal.

Tu cum vezi viitorul lui Mutu?
Modifică setările cookies