GALERIE FOTO Laude în L'Equipe pentru Ionuț Radu. Nota primită după ce a apărat un penalty, iar Auxerre a ieșit din zona retrogradării

Ionut Radu Auxerre Ligue 1 Nice Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 04 Martie 2023, 09:09
Data actualizarii: Sambata 04 Martie 2023, 09:08

Ionuț Radu (25 de ani) a fost titular la Auxerre în partida de pe terenul lui Nice, încheiată la egalitate, scor 1-1, în runda cu numărul 26 din Ligue 1.

Internaționalul român a avut o nouă prestație convingătoare în tricoul lui Nice. Pe Allianz Riviera, Radu a reușit patru parade, a apărat inclusiv un penalty și a obținut în L'Equipe cea mai mare notă din tabăra lui Auxerre.

Ionuț Radu, nota 7 în L'Equipe după Nice - Auxerre 1-1

Notat cu 7, la fel ca fundașul Souleymane Toure și atacantul Gauthier Hein, Ionuț Radu este considerat de L'Equipe drept unul dintre oamenii de bază ai lui Auxerre în această perioadă.

"Românul a devenit o piesă centrală în angrenajul lui Auxerre. Sigur în aer și la sol, a avut mai multe parade, inclusiv un penalty apărat în fața lui Laborde, în minutul 42. Nu a putut face nimic la lovitura de cap a aceluiași atacant, iar în minutul 59 a fost salvat de bară", a scris cel mai important ziar de sport din Franța despre Ionuț Radu.

  • Gauthier Hein (36') a deschis scorul pentru Auxerre, însă Gaetan Laborde, care a și ratat un penalty în minutul 42, a egalat în prelungirile primului act.

Neînvinsă de cinci etape, Auxerre a ieșit, cel puțin temporar, din zona retrogradabilă. Echipa lui Ionuț Radu a urcat pe locul 16, cu 22 de pucte, fiind acum peste Ajaccio (21p), Brest (20p), Troyes (19p) și Angers (10p).

Împrumutat de la Inter, fără opțiune de transfer definitv, Radu a fost titular până acum în toate cele șapte meciuri ale lui Auxerre din Ligue 1. Portarul român a încasat nouă goluri și și-a păstrat poarta intactă în două jocuri.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!