florin nita Cehia Sparta Praga Stranieri

Gest minunat al fanilor Spartei Praga pentru exilatul Florin Niță! Ce s-a întâmplat la meciul de azi

Florin Niță (35 de ani) nu a mai apărat într-un meci oficial la Sparta Praga din noiembrie 2021, însă fanii formației din Cehia și-au manifestat susținerea față de goalkeeper-ul naționalei României.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 07 August 2022, 19:00
Data actualizarii: Duminica 07 August 2022, 19:01

În urmă cu o lună, impresarul Bogdan Apostu anunța că în scurt timp îi va găsi o nouă echipă lui Florin Niță, unde va putea apăra constant, însă transferul nu s-a realizat până în prezent. Portarul aparține în continuare de Sparta Praga, însă nu face parte din lotul echipei conduse de danezul Brian Priske.

Numele lui Florin Niță, scandat de fanii Spartei Praga

La meciul de azi cu Ceske Budejovice, din deplasare, fanii Spartei Praga i-au scandat numele lui Florin Niță. S-a întâmplat în minutul 13 al meciului, când echipa lor conducea deja cu 1-0, scrie iSport.

Partida s-a încheiat cu victoria Spartei Praga, scor 2-0. Poarta a fost apărată de slovacul Dominik Holec, iar rezervă a fost cejul Vojtech Vorel. 

Florin Niță este legitimat la Sparta Praga din ianuarie 2018, după ce a fost cumpărat de la FCSB, pentru 1,35 milioane de euro. Goalkeeper-ul a apărat constant până în luna noiembrie a anului trecut, iar ulterior a avut un discurs dur, spunând că nu înțelege de ce este ținut pe banca de rezerve.

"A fost un moment greu, pentru că eu am ajutat echipa, am fost decisiv, am contribuit la rezultate, iar înaintea meciului cu Rangers am primit vestea că nu voi mai juca. Nu am primit nicio explicație, am crezut că este doar pentru un meci, apoi am văzut că antrenorul îl tot preferă pe colegul meu. Nu știu ce să zic, eu voi încerca să îmi recâștig locul, să muncesc să redevin titular.

Este dificil, nu sunt robot să mă antrenez mereu la capacitate maximă. Când observi că ești dat la o parte, deși ai pus suflet, parcă nu mai muncești cu aceeași plăcere. Observ că aici nu sunt respectat. Eu vreau să mai apăr, nu am arătat încă tot ce pot. Dacă nu voi avea o explicație concretă, dacă nu sunt lămurit, atunci voi dori să continui în altă parte. Aș dori tot afară, pe cât posibil. Dar în fotbal nu se știe niciodată.

A fost cel mai bun an pentru mine, din carieră. Am avut performanțe bune, evoluții de care mă bucur", spunea Florin Niță, în decembrie, pentru Radio România Actualități.

Florin Niță a fost dorit și de CFR Cluj

Impresarul Bogdan Apostu a vorbit pe 11 iulie la PRO Arena, în cadrul emisiunii Ora Exactă în Sport, despre oferta pe care CFR i-a făcut-o lui Niță și despre faptul că portarul României va semna în străinătate.

„Oferta CFR-ului din punct de vedere financiar a fost foarte bună, doar că Niță este la echipa națională și e normal să aibă anumite pretenții.

Cel mai probabil, va semna cu o echipă din străinătate. Suntem în discuții cu mai multe echipe din afara României și spunem că va semna în următoarea săptămâna cu altcineva”, au fost cuvintele lui Bogdan Apostu.

Modifică setările cookies