Gaziantep, avertizată în privința lui Denis Alibec! Turcii susțin că un jucător român l-ar fi ”săpat” pe atacant

Denis Alibec Gaziantep Kayserispor Silviu Lung Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 07 Iulie 2024, 18:36
Data actualizarii: Duminica 07 Iulie 2024, 18:36

Denis Alibec este liber de contract după despărțirea de Muaither SC, echipă care a retrogradat la finalul sezonului trecut în a doua ligă a Qatarului.

Atacantul este în căutarea unui nou club. Gică Hagi a spus deja că îl așteaptă cu brațele deschise pe Denis Alibec, însă fotbalistul și-ar dori să meargă la un club din străinătate.

Gaziantep, ”avertizată” să nu îl transfere pe Denis Alibec

Zilele trecute, presa din Turcia a anunțat că Alibec a ajuns pe lista lui Gaziantep, fosta echipă a lui Marius Șumudică. Turcii sunt în căutarea unui nou atacant după ce Denis Drăguș a decis să semneze cu Trabzonspor.

Jurnaliștii de la gaziantepolusum.com susțin că aventura lui Denis Alibec la Kayserispor ar trebui să reprezinte un avertisment serios pentru Gaziantep. ”Avertisment pentru Gaziantep să nu îl cumpere pe Alibec!”, au titrat turcii.

Denis Alibec a semnat cu Kayserispor în 2020. Un an mai târziu, Alibec a fost împrumutat la CFR Cluj, unde a evoluat doar șase luni. Revenit la Kayserispor, turcii l-au împrumutat jumătate de sezon la Atromitos. În vara anului 2022, Alibec s-a despărțit definitiv de gruparea turcă, însă atacantul s-a adresat la FIFA după ce turcii nu i-au plătit niște salarii restante.

Atacantul a avut câștig de cauză, iar turcii au fost nevoiți să plătească 1,2 milioane de euro: 450.000 de euro pentru neplata salariilor restante și 750.000 de euro, despăgubiri pentru încetarea unilaterală a contractului.

Posibilitatea ca Denis Alibec să se transfere la Gaziantep a provocat reacții. Un avertisment a venit din partea lui Kayserispor în privința lui Alibec. Acesta a marcat doar două goluri, s-a plâns la UEFA după ce a părăsit clubul și a primit 400.000 de euro în plus. Alibec nu s-a putut ridica la înălțimea așteptărilor la Kayserispor și a fost criticat pentru indisciplina sa”, a scris sursa citată.

În 2020, Silviu Lung ar fi sfătuit-o pe Kayserispor să nu îl transfere pe Denis Alibec

De altfel, jurnaliștii turci spun că și Kayserispor a fost avertizată în privința lui Denis Alibec, înaintea transferului din 2020. Chiar Silviu Lung ar fi fost cel care i-ar fi sfătuit pe turci să renunțe la transferul atacantului: ”S-a spus că fostul portar al lui Kayserispor, Silviu Lung, a avertizat conducerea că transferul lui Alibec nu ar trebui să aibă loc”.

  • Silviu Lung Jr a fost portarul lui Kayserispor în perioada 2017-2022.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!