radu dragusin Florin Bratu nationala romaniei Romania U21 Salernitana Stranieri

Florin Bratu s-a răzgândit în privința lui Radu Drăgușin. Ce spune acum, după ce fundașul a devenit titular în Serie A

Radu Drăgușin (20 de ani) a devenit om de bază la Salernitana, ultima clasată din Serie A, care l-a împrumutat de la Juventus până la finalul sezonului.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 20 Februarie 2022, 17:42
Data actualizarii: Duminica 20 Februarie 2022, 17:43

Fundașul român a fost integralist în toate cele trei meciuri ale Salernitanei după transfer, inclusiv în cel cu AC Milan (2-2), de sâmbătă seară, când a fost unul dintre cei mai buni jucători ai formației sale.

Florin Bratu: "M-aș bucura dacă Edi Iordănescu l-ar convoca pe Radu Drăgușin"

Florin Bratu, selecționerul naționalei U21, și-a schimbat opinia referitoare la Drăgușin. Dacă în toamna anului trecut îi acorda doar câteva minute într-un meci amical al naționalei de tineret cu Georgia (1-1), preferând jucători care evoluează constant, precum Racovițan sau Screciu, Bratu spune acum că l-ar vedea pe Drăgușin chiar și la prima reprezentativă.

Decizia lui Bratu de a nu-l titulariza pe Drăgușin la naționala U21 a stârnit o reacție dură din partea impresarului Florin Manea, anul trecut. Inclusiv jucătorul a refuzat o convocare ulterioară, motivând că își dorește să rămână la echipa de club, Sampdoria, la acel moment, pentru a se acomoda.

"M-aș bucura dacă Edi îl va convoca pentru el. În momentul de față, e unul dintre puținii jucători pe care îi avem în Serie A și joacă meci de meci. Joacă pe postul lui, ceea ce nu vedeam la Sampdoria. Se vede că se simte mult mai confortabil aici, lângă un jucător cu experiență, cum este Fazio. Joacă bine, joacă constant, își câștigă duelurile unu contra unu, e destul de concentrat. Are o intensitate în ultima perioadă atât în joc, cât și în ceea ce privește duelurile. Vedem un progres din partea lui și ne bucură pe toți.

Este un jucător care abia a făcut 20 de ani. Dacă în urmă cu câteva luni eram puțin îngrijorați că nu joacă de peste 10 luni la nivel de seniori, iată că acum vine tare din urmă și ne bucură. Avem nevoie de calitate, de jucători cu caracter. Radu e jucător curajos, puternic, are profilul necesar ca fundaș central și poate crește în continuare", a spus Florin Bratu, la Digisport.

  • 17 meciuri a strâns Drăgușin în Serie A - unul la Juventus, 13 la Sampdoria și trei la Salernitana
  • 20 este locul ocupat de Salernitana în Serie A, ultimul, cu doar 14 puncte în 24 de etape
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!